Meldingen
Alles wissen

Het grote BBQ Topic!

Pagina 25 / 50

Berichten: 6759
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Daar ga ik mee aan de slag Jack πŸ™‚ En idd, morgenochtend al beginnen en dan 3-2-1

Ik heb er zin in!

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Nou daar zijn ze dan, 3 ribs, hele schaal vol. Lekker nachtje in de rub, ik heb de boombastic van Ptmasterx gekozen, vorige keer had ik het zelf gemaakt. Deze smaakt goed,ben erg benieuwd naar het resultaat. Hoop dat het gaat passen op mn ei morgen.

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

hoe waren ze ???

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb gisteren bij Moeke (restaurant Rhenen) spareribs gegeten. Los van het feit dat ze van het bot af te zuigen waren leken ze wel gelakt. Net zoals je bij Pekingeend hebt. Β Heel lekker. Al zou ik nu eerder een moord doen voor een pekingeend. Helaas kan je die alleen in Amsterdam krijgen.Β 

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lekker, maar van 1 zit ik bomvol!

Morgen een bbq bij familie, dan neem ik de rest mee.

Β 

Maar wat een lading vlees zit hier op zeg....

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Zien er weer geweldig uit Jan. Eet jij nog wel eens "gewoon"? Hahaha.

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Haha bijna niet meer! Ik heb net nog 2 ribbetjes op als lunch, ik had niet verwacht dat er zoveel vlees aan zou zitten.

Ik heb de bbq saus overigens niet zelf gemaakt maar uit een flesje, hij is erg lekker. Ik heb de Stockyard red raspberry gebruikt. Echt goed.Β 

Had bij Beef en Steak ook Limoncello ijs besteld, wel lekker maar alcoholvrij. Dan is het ook niet echt he ?

Beantwoorden
Berichten: 522
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dit is een erg lekkere Home Made BBQ saus :

IngrediΓ«nten voor 200 ml
1 ui
100 ml water
Sap van een 1/2 citroen
1 el mosterd
2 el azijn
2 el donker bruine basterdsuiker
8 el ketchup
2 el worcestershiresaus
1,5 tl gerookt paprikapoeder
Peper en Zeezout

Zo maak je het
Snipper de ui fijn.

Zet deze samen met het water, de azijn, het citroensap, de mosterd en de bruine basterdsuiker in een steelpannetje op het vuur.

Breng dit op smaak met peper en zout en breng het mengsel aan de kook.

Laat het gedurende een half uurtje zachtjes koken.

Voeg vervolgens de ketchup, de worcestershiresaus en het gerookte paprikapoeder toe.

Breng het nog even kort aan de kook en zet dan het vuur uit.

Laat de barbecue saus afkoelen en bewaar deze in de koelkast.

Β 

Beantwoorden
Berichten: 522
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ziet er trouwens erg goed uit Jan πŸ™‚ !

Β 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Je kunt er misschien een sgroppino of scroppino van maken. Wordt hier altijd erg gewaardeerd.Β 

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat is een goed idee! Maar het Gin Tonic ijs staat ook nog op mn verlanglijstje ?

Zelf bacon maken staat ook nog op mn lijstje.

https://www.bbq-nl.com/2016/09/original-bacon-kit.html

Voorlopig verveel ik me niet ?

Β 

Β 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat is ook allemaal geen straf πŸ˜‰Β 

Β 

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb ook nog even snel de BBQ aangezet.... Ga zo naar t foodtruck festival hier.... Hamburger met dikgesneden brood gedrenkt in tomatenolie.. En als toetje perzik / limoncello mascarpone met gecarameliseerde amandeltjes.... Natuurlijk met een limoncello drankje

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Was trouwens de limoncello waar ik de perziken in heb geweekt... Smaakt bijzonder lekker... Ik ga deze week eens een fles limoncello macereren in perziken... Ben benieuwd

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Die fotos van jou maken mij altijd hongerig. Dat tewijl ik net zelf van een familie bbq af kom.

De ribs vielen bij iedereen erg in de smaak en iedereen verbaasde zich over de hoeveelheid vlees op deze ribs.Β 

Perziken zijn warm erg lekker!

Die halvemaan op jouw bbq die wil ik ook nog, maar kan hem niet zo snel vinden. Hoeft natuurlijk niet van big green egg te zijn.

Beantwoorden
Pagina 25 / 50
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?