Meldingen
Alles wissen

Het grote BBQ Topic!

Pagina 50 / 50

Haak
Berichten: 599
 Haak
(@haak)
Honorable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

@stefan

het is gelukt ,haakt wat mensen af ,5 kg met 4 personen 

Recept melebest tunder ribs  aanrader

1618681295-B1D3B10D-2601-4147-B7BA-2A8C739E66E3.jpeg
Beantwoorden
roeier
Berichten: 35
(@roeier)
Eminent Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

5kg met 4 personen 😂 precies genoeg.

oef als ik dit allemaal zo lees wordt het tijd dat ik zelf de BBQ ook weer eens onder het stof vandaan haal. 😜

Beantwoorden
Haak
Berichten: 599
 Haak
(@haak)
Honorable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ff de Pizzaoven aan..

komt het dichts bij stoken ..goeie producten om te beginnen en gist … altijd gedonder met gist 

Beantwoorden
Haak
Berichten: 599
 Haak
(@haak)
Honorable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ik had een bavette rollade gemaakt en heb nog wat Bavette over 

zeg tegen me vrouw neem maar anders mee het is niet veel …..

1632151931-EF5C2E96-B60A-4A7B-9670-D7DCE517F5FB.jpeg
Beantwoorden
2 Reacties
Admin
(@stookforum)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 6774

@haak  lekker heb ik laatst ook gemaakt 🙂

 

 
1632170537-20210903_121050.jpg
Beantwoorden
Haak
 Haak
(@haak)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 599

@stookforum 

ziet er goed uit!

vond het verrassend lekker ! Net rosbief ,zacht van smaak

Beantwoorden
Berichten: 6774
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Vandaag iets (voor mij) heel nieuws geprobeerd. Een hele Tarbot van de bbq.

Op de zaak heb ik een Green egg Small, dus zaterdag bij de Hanos gevraagd om de allerkleinste die ze hadden. Dat was een wilde Tarbot van 1,5 KG. Er is ook kweek Tarbot maar die zijn veel en veel groter. Denk gerust richting de 10 kilo. Dat gaat niet lukken hier.

Ik kreeg de vis mee in een mooie koelbox en ik moest nog even geduld hebben tot maandag. Met deze box was meteen mijn hele koelkast vol 🙂

Vanmorgen de bbq aangestoken, de vis tot op de graat aan beide zeiden ingekerft zodat ik hem goed kon insmeren met peper, zout en een beetje olie. Vervolgens tussen de visklem zodat hij niet aan het bbq rooster blijft plakken.

Iedere keer na het keren van de vis moet je hem even insmeren met een botersausje, zo droogt hij niet uit en kun je de smaak van verse kruiden toevoegen. Ik heb een half pakje roomboter gesmolten en daar verse peterselie, lente ui, knoflook en een rood pepertje aan toegevoegd. I.p.v. zout heb ik een half visbouilonblokje er in gekruimeld en een paar minuutjes rustig laten pruttelen zonder het bruin te laten worden, oh ja ook nog een citroen uitgeknepen als tegenganger van de vetheid van de boter. Dit heb ik thuis gemaakt dus in een tupperwarebakje meegenomen om het mijzelf tijdens de lunch zo gemakkelijk mogelijk te maken,

 

Na iedere keer omdraaien even insmeren met het botersausje

De vis is klaar als de kerntemperatuur 55 graden is. Ik heb de draadloze thermometer in zijn bek gedaan, dan zit hij precies in het midden. Anders is het best lastig om bij een platvis het midden te bepalen.

Zorg voor een groot bord. Ik heb een pizzabord van 33 cm gebruikt. Bij het openen van de klem zal je zien dat de huid iets aan de klem blijft kleven. Doe dit dus voorzichtig of help de huid een beetje los te maken met een spatel of mesje.

Doordat je de vis ingekerft hebt kun je nu makkelijk met een lepel een blokje vis losmaken. 

Tarbot is een lekker stevige vis die niet zomaar uit elkaarvalt. Ik denk dat zelfs mensen die eigenlijk alleen vlees eten de smaak en structuur van de Tarbot kunnen waarderen. Ik vind het echt een aanrader. Ik vond het een beetje spannend om het op een kleine bbq te maken maar het ging heel makkelijk, en veel langer dan 20 minuten ben je er niet mee bezig.

Ik heb de graten aan de meeuwen gevoerd. Maar je kunt er ook een prima visbouilon mee maken. 

Ik heb dit eigenlijk als proef gedaan om thuis op de grote bbq een keer voor gasten te maken. Dan kan ik ook voor een grotere Tarbot gaan. Nu weet ik dat het eigenlijk heel eenvoudig is en superlekker dus durf ik het een ander nu ook voor te zetten 😉

 

Beantwoorden
10 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10011

@stookforum als je bbq te klein is of jou bot te groot kun je ook een gat graven van 60 cm diep en rond 20 cm groter dan de vis .

Hierin doe je hout blokken en steekt dit aan. Als het goed brand doe je er basalt / balast keien in. . 

Je snijdt de huid van de vis een paar x in.  Gebruik kruiden naar smaak .  

Haal bij een oosterse winkel bananen bladeren  , olie de vis en insmeren met kruiden en wat partnes limoen .

Leg de vis op bladeren en vouw ze dicht . 

Zodra de stenen heet genoeg zijn ,( als je water druppels erop gooit en het sist is heet genoeg) leg de vis op de stenen en ook paar stenen er om heen 

. Eventueel kun je een kern temperatuur meter erin steken . En de kuil dan dicht gooien. 

Laat de vis min 5 uren erin leggen. ( Ook kun je savonds doen en volgende morgen eruit halen ) perfect

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10011

Ook murenen , zwijntje , hertenbout , heerlijk zo klaar te maken. 

Beantwoorden
Admin
(@stookforum)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 6774

@robbert  een vuurkuil. Heb ik ook in een bbq boek gezien met een whole hog, oftewel een heel varken. Lijkt me geweldig om te doen. Maar moet je wel met een groep zijn.een heel varken is zo 80 kilo vlees.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10011

@stookforum Je zou het eens moeten proberen Jan . Al is het met een varkens poot of reerugje 

Op deze manier Heel langzaam gegaard vlees is zo veel malser en ook de kruiden worden mooier opgenomen in het vlees of vis. 

Het is alleen even voorzichtig uitgraven zodat je niet op zand zit te knarsen . 

Gewoon doen ! Ik garandeer je dat je dan het vaker zal gaan doen. 

 Ook wanneer je wijn of brandewijn gebruikt bij marineren is meer smaakexplosie omdat het afgesloten gaart . Dus droogt niet uit.  En trekt langzaam heerlijk door .

( En  mevrouw T. Braadslee 🖕🖕,😂😂)

 

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 320

@robbert 😘

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 320

@robbert er in deze eeuw witgoed winkels , dat zijn een soort van hutjes waar je ovens kunt kopen .

je moet dan wel even langs grenswisselkantoor en jou schelpjes en knekels inwisselen voor euro's

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10011

@theresa muts ! 😜😄

Beantwoorden
(@harryd1969)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 343

@theresa 😂😂😂😂😂

Beantwoorden
munckerik
(@munckerik)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lid
Berichten: 5137

@stookforum Mooi verslag Jan en een mooie vis. Ik zou zeggen smakelijk maar hij  zal al wel op zijn 😁

Beantwoorden
Admin
(@stookforum)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 6774

@munckerik die was bij het plaatsen van de fotos al helemaal op 🤣 maar is een aanrader. Al zou ik bij jouw grote ei ook een grotere visklem en een grotere Tarbot nemen. Bij de Hanos liggen ook verse Roggen. Volgende keer eens proberen. Ik lees dat dat meer a

Naarkreeft smaakt dan naar vis. Schijnt heerlijk te zijn.

Beantwoorden
Haak
Berichten: 599
 Haak
(@haak)
Honorable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

@Robbert@Stookwinkel

Misschien een ideetje voor Bbq

varken aan het spit 

 

Beantwoorden
Pagina 50 / 50
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?