Meldingen
Alles wissen

Hutsepot


Berichten: 16
Topic starter
(@wvwburn)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Hutsepot

 

men neme 2 varkenspoten en kap deze in 2

breng water aan de kook en voeg een groententuil toe

    1 dichtgeschroeide ajuin gehalveerd

    enkele wortelen in grove stukken

    een spreistengel in grove stukken

    3 à 4 laurierbladeren

    3 takjes tijm

als dit een 10-tal minuutjes gekookt heeft voegt men

    de in 2 gehakte varkenspoten, oren, staart, voorhammetje toe   (wat men ter beschikking heeft)

laat anderhalf uur koken

    voeg de vleesribbetjes toe en laat 1/2 uur koken

    haal de poten, oren, staart eruit, verwijder de groententuil

    haal het vel en het been van het hammetje en voeg de stukken vlees terug toe

snij de savooikool in repen, de wortels in 4 en in stukjes van +/- 2cm

idem voor de prei,de raapjes snij je in blokjes van +/- 3 cm

    kuis de spruitje,

   voeg de worst, toe, na 15 min de wortels en spruitjes

   na +/- 20 min de savooi kool

   na nog eens 15 min de aardappelen

laat sudderen tot alles gaar is.

proef en voeg naar smaak zout peper of bouillonblokjes toe

het vet zet zich om in collageen en de ribbetjes worden boterzacht

 

ingrediënten:

   Groentetuil:

     1 stijl prei

     1 ajuin ( gehalveerd en dichtgeschroeid in een vetloze pan)

     1 grote wortel

     3 à 4 blaadjes laurier (afhankelijk van de grote)

     3 takjes tijm

     peper & zout

   Hutsepot:

    1 savooikool (groene kool)

    1 pakje spruitjes

    2 à 3 preistengels

    1 bussel raapjes

    3 à 4 grote wortelen

    6 à 8 aardappelen vastkokend

    vleesribbetjes (4 à 5 stuks)

    4 braadworsten

   

 

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?