Hutsepot
men neme 2 varkenspoten en kap deze in 2
breng water aan de kook en voeg een groententuil toe
1 dichtgeschroeide ajuin gehalveerd
enkele wortelen in grove stukken
een spreistengel in grove stukken
3 à 4 laurierbladeren
3 takjes tijm
als dit een 10-tal minuutjes gekookt heeft voegt men
de in 2 gehakte varkenspoten, oren, staart, voorhammetje toe (wat men ter beschikking heeft)
laat anderhalf uur koken
voeg de vleesribbetjes toe en laat 1/2 uur koken
haal de poten, oren, staart eruit, verwijder de groententuil
haal het vel en het been van het hammetje en voeg de stukken vlees terug toe
snij de savooikool in repen, de wortels in 4 en in stukjes van +/- 2cm
idem voor de prei,de raapjes snij je in blokjes van +/- 3 cm
kuis de spruitje,
voeg de worst, toe, na 15 min de wortels en spruitjes
na +/- 20 min de savooi kool
na nog eens 15 min de aardappelen
laat sudderen tot alles gaar is.
proef en voeg naar smaak zout peper of bouillonblokjes toe
het vet zet zich om in collageen en de ribbetjes worden boterzacht
ingrediënten:
Groentetuil:
1 stijl prei
1 ajuin ( gehalveerd en dichtgeschroeid in een vetloze pan)
1 grote wortel
3 à 4 blaadjes laurier (afhankelijk van de grote)
3 takjes tijm
peper & zout
Hutsepot:
1 savooikool (groene kool)
1 pakje spruitjes
2 à 3 preistengels
1 bussel raapjes
3 à 4 grote wortelen
6 à 8 aardappelen vastkokend
vleesribbetjes (4 à 5 stuks)
4 braadworsten