Ingrediënten voor 4 personen
-
500 gr penne
-
200 gr verse spinazie
-
3 à 4 geroosterde paprika's in bokaal (tip : Lidl)
-
100 gr geraspte parmezaan
-
4 eetlepels olijfolie
-
2 à 3 eetlepels granaatappelazijn (Oil&Vinegar)
-
peper
Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Giet het kookvocht weg en spoel de pasta onder koudstromend water. Laat goed uitlekken.
Spoel de spinazie minstens 2 maal in een ruime hoeveelheid water. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet (gebruik géén slazwierder).
Snijd de geroosterde paprika in fijne reepjes. Maak een vinaigrette van 4 eetlepels olijfolie en 2 à 3 eetlepels granaatappelazijn. Kruid met peper.
Doe de koude pasta in een slakom, overgiet met de vinaigrette en strooi er de parmezaan over. Schep alles goed door elkaar.
Doe er de reepjes geroosterde paprika + spinazie bij en schep voorzichtig door de koude pastasalade.
Serveer de salade meteen na het omscheppen.
Voeg hier 600 gram gerookte zalm aan toe in dunne reepjes gesneden .
verse peterselie en dille naar behoefte
En een Bakje champignons, in vieren snijden en bakken met olie en beetje knoflook koelen en ook door de salade TADAAAA koude pastazalm salade.
Wat heeft dit in hemelsnaam met het stookforum te maken?
Bij goed eten hoort een lekker drankje dus alles.
Er word heel veel over eten, koken en keukenaparatuur gepraat dus daar hebben we nu een speciale rubriek voor, de kookhoek.
Heeft iemand een goed recept om bij een Talisker Port Ruighe te eten?