Vandaag weer culinair bezig . Mn stookketel staat aan , Mn eitjes zijn al aan t roken .
Even tijd voor een receptje :
Indische gehaktballetjes in Ketjapsaus op de Q
1 kg half om gehakt . 2 eieren . 2 eetlepels ketjap manis . 3 TL sambal ( ik gebruik de assem )
paneermeel . 2 TL gemalen komijn . 2 TL gemalen koreander . 2 TL laos . 2 TL ketoembar.
Doe alles in een grote schaal en mix het flink met je handen ( knijpbeweging) Te nat ? Meer paneermeel.
Draai mooie gehaktballetjes niet te groot , maar ook geen soepballetjes 🙂
Ondertussen maak je een mooie ketjap saus :
1 fijngesneden ui . 3 teentjes fijngeperste knoflook . 7 eetlepels water . 200 ml ketjap manis . 2 eetlepels witte wijnazijn . 4 TL bastaardsuiker ( bruin )
Glazeer de uien in wat zonnebloem olie. Voeg hierna alle ingrediënten toe .
Laat de saus hierna rustig pruttelen ( inddikken )
Stook je Q indirekt op tot ongeveer 120 graden .Leg de balletjes op je rooster . Gebruik eventueel een thermometer. (Kern ongeveer 55 - 60 graden )
Laat de ballen ongeveer 1.5 tot 2 uur er op liggen .
Hierna in een schaal , en bestrijk ze met veel ketjapsaus. en weer op de bbq .
nu ongeveer tot 70 graden ( half uurtje ) Laat de saus even carameliseren .
ZE ZIJN HEERLIJK 🙂
Ze zijn nog niet klaar... Liggen nog er op...
Bedankt voor het delen van het recept Jack. En voor later.... eet smakelijk.
Hoelaat kan ik komen proeven whahaha lol
Heerlijk, gaan we ook eens proberen ?