Meldingen
Alles wissen

Sugarwash aanvullingen?


KingTB
Berichten: 57
Topic starter
(@kingtb)
Trusted Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Er zijn veel verschillende recepten te vinden over het maken van een Sugarwash. Ik wil de volgende gaan gebruiken, is deze volledig of zijn er onderdelen/supplementen die ik vergeet?

- 5 Liter water om suiker in op te lossen, daarna aanvullen tot 25 liter

- 8 KG kristalsuiker

- 40 gram bakkergist

- gistvoeding

- eventueel citroenzuur indien zuurtegraad omhoog moet/ph omlaag

 

Dit om met mijn T500 een neutrale alcohol te maken als basis voor likeuren/gin. Ik ben ook nog op zoek naar verschillende recepten voor likeuren. Ik kon oa niks vinden over een stroopwafel-likeur. Iemand?

 

Beantwoorden
5 reacties
3 Reacties
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@kingtb Je gekozen hoeveelheid suiker per liter is te hoog, dat komt neer op een S.G. waarde van 1.122 , dat gaat je bakkergist gewoonweg niet trekken. Ga eerst maar terug naar 6 kilogram op die hoeveelheid water.

 

Gistvoeding moet je wel even opletten hoeveel je toevoegd, in grote hoeveelheden levert dat problemen op, en geen tomatenpuree gaan gebruiken 😉 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@kingtb  8 kilo suiker is te hoog op aantal liters max 6 kg  beter 5,5 . 

De suiker eerst oplossen in warm water met citroenzuur. .

En hou dit ongeveer 40min vast op ongeveer 80 graden. .

Hierna overstorten n in gistton en met water aanvullen en een gistvoeding. Dat kan bijv  DAP zijn .

Water , suiker , citroen zuur , gist en voeding. Meer is niet nodig om een neutraal alcohol mee te maken voor mengen en roeren met essances .

Voor o.a. gin en kruiden likeuren kun je beter een alcohol uit graan/ mout  vergisting gebruiken . 

Voor vruchten likeuren een alcohol uit fruit vergisting ..

 

Stroopwafel likeur gebruik je voor vanille , rietsuiker , gecaramelliseerde suiker ,  amandel olie en glycerine .

 

 

Beantwoorden
(@pulle)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 289

@kingtb

Voor stroopwafel likeur gewoon caramel voor in de koffie gebruiken. Siroop is t eigenlijk. Ik meng 't ook wel door de rum samen met vanille. 

Beantwoorden
KingTB
Berichten: 57
Topic starter
(@kingtb)
Trusted Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Met bovenstaande tips heb ik nu een start sg van 1080. Ik heb dit pas gemeten nadat het gist er al bij zat, ik weet niet of dit bijzonder veel verschil maakt?

De ph hangt op dit moment op 6.13, met het gist er ongeveer een halfuurtje bij, moet dit nog wat lager?

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@kingtb de ph zal binnen een korte tijd ongeveer 1 punt zakken .

Je maakt toch maar suiker alcohol dus kan dit ph volstaan .

Meeste gist soorten kunnen hier wel in werken.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?