Dan kunnen we het topic mischien omkopen ?
Ik dacht dat jij dat al gedaan had 🙂
Haha een corrupt topic...
druk bij de Febo nu .??
Klagen jullie maar ik zit lekker aan het bier en de bbq.eet ook zonder dat topik
Als jullie iemand zoeken voor een bbq te verkloten zijn jullie bij mij op het goede adres of niet gaar of aangebrand,daarom hou ik niet van bbq,of je zit roet te eten of het bloed loopt langs je bek.dan komt inderdaat het oerinstikt naar boven en hebben ze een gasfornuis uitgevonden,ik snap het niet,veel mensen zijn gek op zo’n crematorium in de tuin.zelfs mijn vrouw.nu loopt ze te klagen dat de spareribs een afrikaans uiterlijk hebben,dus zwart.heb haar gezegd dat het van een zwart witte koe is.?
Bbq filmpjes kijken op youtube als je je verveeld en daarna eet je nooit meer gecremeerd vlees -:) zoek maar eens op bbq pitmasters!
Chris, koop een nette bbq zoals een weber, degelijke briketten, en doe dan een paar handjes briketten in een firestarter, wacht tot ze licht wit worden gooi ze in de weber. Veeg ze naar de rechter kant. Gril je ribs boven de kolen. Dan verplaatsen naar de linker kant, en dan naar type vlees een x aantal typen indirect doorgaren. Lekker.
Het ligt mij gewoon niet,vlees roken doe ik wel.maar dat bbq verhaal nee,maar kan ook komen dat als ik in Roemenie ben overal uitgenodigt word voor de bbq.en dat 6 wkn.en dan hier de fam.ook nog,vind dat drinken er bij weer wel leuk.?
BBQ. Ik heb voor veel geld een keuken geïnstalleerd, dan zal ik buiten op een kolen of ander rotvuurtje gaan zitten braden. Vier Pannen op het vuur, bakken, rest buiten op tafel, en BBQ aansteken omdat “HET IS ZO GEZELLIG” en eten. Maar wel binnen op keramische kookplaat, goed doorbakken, niet verbrand. Rook van een goeie sigaar in je muil, en BBQ kan ook uit. Valt het op, dat ik er niet van hou?
Whahaha ja ik snap het, maar wat ik op de bbq maak is niet mogelijk in een pan op een keramische plaat. Mijn bbq kan meer dan mijn oven, steamer en gasfornuis bij elkaar. Ik denk dat hij ook meer heeft gekost inmiddels ?
Chris, wat Murmillo zegt klopt helemaal, boven direct vuur verbrand je vlees. Vooral als het nog ligt te ontdooien en je gooit het er op. Buitenkant verbrand, binnenkant rauw of zelfs nog bevroren. Met indirecte hitte kun je zelfs slowcooken. Wij zitten nooit gezellig om de bbq heen vlees te cremeren . De bbq gaat hier om 09.00 smorgens aan als ik savonds spareribs wil hebben. Zo maak je ook pulled pork of bijvoorbeeld een hele lamsschouder botergaar.
Hier het verschil tussen kippenpootjes op een huis tuin en keuken bbq zoals ze nog steeds verkocht worden (onbegrijpelijk, zo ongezond!) En een goede bbq met indirecte zone.
Maar aan het spit is ook erg lekker ?
Vlees heeft aandacht nodig, en tijd. Mooi verschil jan van de foto's. Direct visueel zichtbaar het verschil.
Het enige vlees waar ik aandacht aan besteed is,juist ja Adriana,ze kan heeeel goed koken dat verveeld mij ook nooit,maar om met 10 man rond zo’n vuurtje te zitten en ik sta dan ook nog met mijn domme kop in de rook,en verpruts ook nog goed vlees,is niet mijn ding.en ik gooi geen on ontdooit vlees er op.maar ik zal er wel de fun niet van inzien.