Meldingen
Alles wissen

Vervolg op wat eten we vandaag

Pagina 41 / 64

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ziet er goed uit. Eet je wel 2 dagen van! Mijn beefribs heb ik me vergist in de levering. Kwamen niet gisteren maar pas volgende week vrijdag. Ik moet dus met een stukje kip doen....

Arme man. Maar zoals mijn boekhouder altijd zegt “ doe je zo arm mogelijk voor” 

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hij wordt steeds mooier

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ach heb ik ook. Breng ze gratis geld. Mijn boekhouder heeft Corona zeggen de artsen en is echt heel ziek geweest. Hij had een maand van te voren een val met de fiets en een rib gebroken. Verzwakt dus. Maar is weer thuis.

Maar moest ik zelf BTW aangifte doen. Wat een geld krijgt De Staat zonder een flikker te doen.  En nog effe of ik ga  me afscheiden van het Koninkrijk. 

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

daar is ie dan.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lummelientje zit al te bikken. Ik heb al genoeg geproefd voor nu.

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ziet er lekker uit! Ik ga morgen het recept eens bekijken. De kip is al op. Het vel is altijd het lekkerst, maar zelfs de filet was sappig.

Jumbo heeft kalkoenen op voorraad. Ook eens proberen.

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

de kip ging wel erg snel op de laatste keer. Daarom nu 2 gemaakt op de bbq. Er is nog een halve over voor als ik vanavond trek krijg ?

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

20 april geslacht en nu al bij mij thuis 🙂 Short Ribs, of Jacobs Ladder, of gewoon de Sparerib van het rund. Morgen om 10.00 de bbq aan voor een dagje low en slow. 6,5 kilo prachtig rundvlees. Van de overblijfselen maken we weer Chili Con BBQ in de Dutch Oven op de Green Egg.

 

Zin in! ?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat wordt weer smullen Jan 

 

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat wordt weer smullen Jan 

 

Met een Bio Tripel er bij, wat is die lekker!??

Beantwoorden
Berichten: 284
 Rick
(@rick)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Van beef & steak! Heerlijk Jan!! Dat word smullen, vergeet de foto's niet voor je alles op eet haha

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Vanmorgen om 09.45 was de bbq op temperatuur. 125 graden indirecte hitte. Het rookhout geweekt en er een pakketje van gemaakt met alluminiumfolie, gaatjes ingeprikt en op de kolen. 

Hel vlees ligt er nu bijna 4 uur op en heeft de "zone" bereikt. Dat is het moment waarop het intramusculair vet begint te smelten. Dat zijn de vet adertjes die je in doorregen rundvlees ziet zitten. Door het smelten van dit vet wordt het vlees lekker sappig. Door het smelten wordt er warmte aan het vlees onttrokken en zie je dat de temperatuur een tijdje niet stijgt en zelfs even een beetje kan dalen. Maar nu niet in paniek de bbq hoger opstoken. Gewoon geduld hebben. Als het vet gesmolten is zal de temperatuur weer verder oplopen.

Je kunt de zone tijd versnellen door het vlees in aluminiumfolie te wikkelen, maar dat doe ik vandaag niet. 

Nog een tijdje geduld hebben dus.

Beantwoorden
Berichten: 284
 Rick
(@rick)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Gaaf te zien zo met de curve! De "zone" had ik toen ook last van met de pulled pork. Duurde voor mij een uur voor hij weer begon te stijgen.

Zal heerlijk ruiken ofniet? Indianen rookpluimpjes boven de green egg

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Haha ja, kleine rookwolkjes en ruik heerlijk. Maar het is zo weinig rook dat niemand er last van kan hebben. Het gaat heel rustig low en slow ?

Een uur in de zone is heel normaal. Je bent geneigd de boel op te gaan stoken maar dat is echt niet nodig.

Varkens spareribs pak ik in de zone wel in, als ze er dan later uitkomen glijden ze zo van het bot af. Rundvlees mag nog wel een beetje bite hebben dus sla ik dat nu over. Wel spray ik om het half uur met een  mengsel van appelsap en appelazijn om het wat vochtig te houden. Zo droogt de rub niet helemaal uit.

Maar het zijn dus 2 ribs met ieder een eigen sensor, en er zit nu 10 graden verschil tussen de 2 ribben. Ik ga uit van de koelste, ik denk dat de andere sensor mischien iets dichter bij de warmtebron zit. 

Later vandaag een foto om van te watertanden (hoop ik) 

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

We zitten nu al in het 7e uur. Net de groentjes erbij gelegd.  Alleen wat olie en zeezout er op.

Het gaat wel tergend langzaam. Ik weet best dat ik al na een paar ribbetjes bomvol zit, maar zoals ik me nu voel zou ik alles ineens naar binnen schuiven ?

Eers nog maar eens een Tripeltje inschenken ?

Beantwoorden
Pagina 41 / 64
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?