De laatste tijd drink ik vrijwel geen wijn meer. Maar kon er altijd wel erg van genieten. Zal me er weer eens in gaan verdiepen π
Zo te zien was de rode kool ook lekker!
Ja die was ook erg lekker. Mijn kind wilde komen eten en ik zei dat mag als je een lekker flesje meeneemt. (Hij had me al gezegd dat de Faustino I bij G&G in de aanbieding was dus ik had al goede hoop). Β
Laatst al een extra spatel en tang gemaakt voor bij de Dutch oven. mooi gelukt, maar zo'n spit voor de bbq is nog wel een tof idee!Β
Β
Haha van Erik alleen nog een eenzaam botje over om te showen dat het lekker was ?
Lunch op de zaak π
eet smakelijk!
Thx, ging goed. Deze oude gas bbq stond al een paar jaar ongebruikt. Ik bedacht vanmorgen ineens dat ik hem wel eens aan kon zetten met een kippetje er op. De hele loods rook naar gebraden kip π maar zeker voor herhaling vatbaar ?
Jan..... ga nou eens gewoon werken ?
Ik krijg er gewoon honger van.
Nu mijn schoonvader mij helpt lunchen we vaak, meestal is dat gewoon een haring of een lekkerbek die hij dan tussendoor haalt. Ik dacht laat ik hem eens verrassen ? het viel goed in de smaak. En in zo,n schaal en met de kap dicht is het net een oven. Je hebt er ook helemaal geen rommel van. Ideaal een gas bbq op het werk ????
zag er lekker uit.... je hebt ook een green egg dacht ik ... hoe bevalt die en wat voor maat voldoet?Β Β
Zit even in contemplatie. Wijntje erbij. Dacht laat ik eens even wat oude berichten doorlezen. Kwam deze tegen.Β
Je moet nooit liegen. Dat ik bedonderd werd door mijn vader en moeder omtrent Sinterklaas is een feit, Dat ik klaag met het vreten mijn bek is een feit. Zucht mijn moeder ook, " je hebt het zo goed".Β
Wat is mijn punt?? Gelukkig is het weer lente. De winter duurde lang. Heel erg lang. En maak het niet te zwaar. De paling is geweldig dit jaar. Zal ik een foto maken? Ach waarom niet. Nee serieus, de paling is super. Ben ik on topic? Vast wel. En nou hou ik op met plagen. Zo een foto.Β
Klopt. De Green Egg staat thuis. De gas bbq is mijn oude bbq die eigenlijk als opslag op de zaak stond.
Β
Het ei bevalt uitstekend. Maar wel hoofdzakelijk voor slowcooking. Spareribs ben je zo,n 6 uur mee bezig, maar dan heb je ok echt wat. Pulled pork waarbij je al snel zo,n 4 tot 6 kilo procureur er op hebt liggen kan wel 12 uur of langer duren. Maar het gaat vanzelf en je hoeft nooit tussendoor kolen bij te vullen!
Β
Wat maat betreft, ik had eerst de medium. En eigenlijk was die groot zat maar er bestond geen spit voor. Inmiddels wel overigens! Ik heb hem daarom geruild met iemand voor de large zodat ik kippen aan het spit kan grillen. Ook heb ik een wok die er in past voor echt heel erg heet wokken ?
Β
Het is een heel leuke hobby, maar net als bij bierbrouwen en stoken gaat er veel tijd inzitten. Ik kan er zomer en winter van genieten. Hij staat gerust in de regen of de sneeuw zijn werk te doen?
Dat is ook heel erg lekker! Je brengt me op ideeen! Ik denk dat ik morgen maar weer eens langs Rog ga!Β
Lekker zo'n kippetje. Vroeger bij mijn ouders hadden we een oude oven in de garage staan. Dan deden we 3 of 4 gemarineerde kippen aan het spit en op grilstand. Heerlijk hoe dat rook. Bakje water onderin en ze waren super mals.
Jan bedankt voor je antwoord...inmiddels heb ik er ook eentje besteld. De gulden middenweg dwz de small met wat accessoires.... hier is ook een spit voor en die komt ook mee. we zijn meestal met ons twee dus het formaat moet voldoen...
@Bauke Dat deden we vroeger ook....we hebben een slachterij op loop afstand, dus altijd vers...