JohnDoe, het is een forum waar iedereen probeert van elkaar te leren.
Om die reden heb ik je laten zien dat niet alles zwart/wit is en je soms antwoorden op het internet vindt die tegenstrijdig zijn.
Probeer het gezellig te houden.
Dit is geen gewone Karin, ze lijkt op Claudia Cardinale in once upon a time in the west. En ze komt terug, heel snel. Dus bedankt Betweter al weet je natuurlijk niet alles. Want hoe kan jij het verschil nou niet weten tussen pasteuriseren en steriliseren. Met al je metertjes!
Je hebt gelijk Gijsbert, die kennis van jou is verpletterend.
Ik probeer me ook een beetje aan jou op te trekken.
Noem ik mezelf Betweter?
Ja Gijsbert, maar weet je eigenlijk wel wat een betweter is?
Dat is iemand die alles denkt beter te weten en overal tegenin gaat.
In mijn geval met een knipoog, maar bij jou zou die naam inderdaad niet misstaan.
hehehe, kom Robbie niet zo op je (kleine) pik getrapt, zal ik wat olie toesturen daar groeit tie van!
Gijsje, probeer dat maar uit met die Karinnen, die heb je zo verwent met jou advocaat dat ze dat misschien wel op jouw snikkel willen smeren.
?????
Juist dat is een betere bestemming. Nogmaals dank!
Niet te danken, je weet, ik heb het beste met jou voor.
Betweter, ik weet dat je altijd het laatste woord wil, ik reken daar ook altijd op en ik waardeer het, maar is dat altijd verstandig om te doen en dan juist in dit topic waarin jij het verschil niet eens wist tussen pasteuriseren en steriliseren?
Gijsje, lees eerst even deze inzending van mij:
"
Bij zelf advocaat maken is reeds rekening gehouden met het verwarmen van 72 tot 75 graden, juist daarom is het 3 weken houdbaar. Kijk maar op het internet bij de diverse recepten.
Maar als je het beter weet???
Zie hier de tekst van de site waar jij me op wees:
Bij pasteuriseren worden, in tegenstelling tot bij steriliseren, niet alle micro-organismen vernietigd. Pasteuriseren heeft tot doel het aantal micro-organismen te verminderen tot een ‘veilig’ niveau, dit is het niveau waarbij het niet waarschijnlijk is dat ze ziekten kunnen veroorzaken (bij gekoeld bewaren en verbruik voor de vervaldatum)".
Compri???
Dat was ervoor en trok ik nadat ik het had nagekeken, daarna recht.
Ik ben natuurlijk geen encyclopedae die alles uit z'n hoofd weet.
Maar met de inzending daarna was het rechtgetrokken.
Maar jij zoekt graag spijkers op laag water.......................
Betweter, lees mijn discussie met Jan van Stookforum.
Nu je hem op 72 graden hebt gehad is hij dik genoeg toch?
Nu slagroom en vanille ijs kopen
Klopt, waanzinnig goed recept maarhad het niet tot een goed eind kunnen brengen zonder je hulp. Dank daarvoor. Dat je een vakman bent is bewezen met bovenstaande opmerking want met bovenstaande recept van Betweter was ik er niet gekomen, en dat wist je kennelijk. Goed gedaan, je bent een echte ondernemer, dan maak je mensen blij, maar dat had ik al vaker gezegd.
-
Kortom voor een Betweter ging je behoorlijk de mis in t. Copy/paste van een receptje wil niet zeggen dat je een Betweter bent. Gelukkig heb ik de middelbare school afgemaakt dus weet wat pasteuriseren is. Jij wist het kennelijk niet, je noemde het niet eens in je recept en dan vind ik best een beetje kwalijk. Salmonella is geen grapje. Voor de rest kerel, mag ik je graag.
GIsteren voor de 2e keer gemaakt. Waanzinnig lekker, heb de temperatuur wel op laten lopen tot ruim 72 graden. Misschien niet nodig door de alcohol en suiker maar dat mag een ander proberen. Echt dit moet je maken en het is zo eenvoudig. Ik heb de ingrediënten maar mee gefotografeerd zo simpel is. Doen!