Recept voor één liter Amaretto:
- 1 fles vodka 40% of equivalent alcohol
- 300 ml. suikerstroop van bruine basterdsuiker
- 100 gr. fijngehakte abrikozenpitten
- 100 gr. fijngehakte amandelen met velletje
- 100 gr. in kleine stukjes gesneden gedroogde abrikozen
- 100 gr. kersen, op sap of gedroogd
- 1/2 vanilleboon
- specerijen naar keuze: kaneel, nootmuskaat
Laat het fruit en de noten 4 á 5 weken macereren in de vodka of alcohol, schud dagelijks, filter het en meng de suikerstroop. Laat alles nog een maand staan, zodat het bezinksel zakt en giet het in een mooie fles.
Proost.
I.p.v verse amandelen, kan ook amandelextrakt worden gebruikt.
Zie:
https://www.kruidenkaravaan.com/amandel-extract-puur-natuurlijk-amandel-aroma-online-kopen
Rob.
Deze ga ik in de zomer eens proberen.
Heb je m zelf al geproefd ?
Ik heb van een bevriende bakker een pot amaretto extract gekregen die ze gebruiken in de amaretto taart. Is ook al 50%
Die gebruik ik nu voor mijn amaretto, met wat suikerwater ( basterd ) . Is ook heerlijk. Maar dan weet je wel niet wat er in zit 🙂
Hallo oengabunga, wat is je voornaam?
Dit amaretto recept heb ik eergisteren van een mede dorpsgenoot gekregen.
Ik kreeg het in het Duits geschreven.
Ik woon in Duitsland in een boerendorpje waar ook veel likeur thuis wordt gemaakt.
Mijn vrouw zit op de gymnastik-verein en daar drinken die vrouwen in de pauze om de beurt elkaars likeuren. Alleen gebruiken ze als basis vodka (is bijna alcohol), die hier bij de Lidl is goedkoper dan in Nederland.
Waar koopt je bevriende bakker het amaretto extract?
Deze komt van MOURIK FOODSERVICE
Ik gebruik 30ML op 1 L alcohol ( met 300Gr Suiker )
Grz JACK 🙂
Jack,
Tjonge, hoeveel zit daarin?
weet niet .... denk een liter ofzow.
Genoeg om een aantal flessen te vullen Rob 🙂
Smaak is super. Ik gebruik hiervan ook de caramel , chokola , vanille. en hazelnoot..
Wat goed is voor bakkerijen , is zeker goed voor ............. 😉
Jack, kan ik dat ook ergens kopen?
Ik heb deze literfles pure essence. Je hebt 20 ml nodig per 750 cc eindproduct. Zoetheid en percentage alcohol kun je dus zelf bepalen. Niet goedkoop, een liter is 39,00
In het klein hebben we hem ook. Verhoudingsgewijs is de literfles voordeliger. Die staat trouwens niet op de site, maar kan ik wel gewoon leveren.
http://www.stookwinkel.nl/product/prestige-amandel-amaretto-likeur/
Hier kun je wel zien wat de verhoudingen suiker en alcohol horen te zijn.
Jan, op dit moment staat er voor het maken van 2 liter Amaretto, alvast 2 ons kant en klare geblancheerde en gehakte amandelen te marcereren. Kosten Euro 0,79 per zakje van 100 gram. Voor de rest van mijn recept ga ik de komende week even naar de REWE supermarkt.
Voor de komende tijd wil ik kijken naar het extrakt van pure bittere amandel, dus geen samengesteld extrakt, omdat ik het ook voor andere likeuren moet kunnen gebruiken.
Toch bedankt voor het snelle reageren.
Ik weet dat Mourik ook een particuliere shop heeft :
( weet niet of de link hier mag ???)
Hier hebben ze pasta's die schijnbaar het zelfde zijn als de gel die ik hier heb.
Ik weet niet of je deze geblancheerde en gehakte amandelen ook in Nederland kunt kopen voor maar Euro 0,79 per zakje.
Ik weet dat Mourik ook een particuliere shop heeft :
( weet niet of de link hier mag ???)
Hier hebben ze pasta's die schijnbaar het zelfde zijn als de gel die ik hier heb.
Gewoon doen! Tuurlijk mag dat Jack! Zo helpen we elkaar!
Jack, over wat voor gel heb je het, bedoel je een bindmiddel?