Hoy,
ik drink heel graag een drank als baileys, heeft hier iemand een recept om dat zelf te maken, ik heb al in veel receptenboeken gelezen en niks gevonden.
Of heeft dat een andere naam.
Mvg
Benodigdheden voor ± 0.7L Baileys:
- 250 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 1/2 theelepel vanille extract
- 1 eetlepel oplosespresso
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 1 eetlepel water
- 200-250 ml Ierse whiskey
Bereidingswijze:
Doe de slagroom en de gecondenseerde melk met het vanille extract in een grote kom en roer alles goed los met een garde.
Meng in een apart bakje de oplosespresso (ik heb twee van die kleine zakjes instantespresso van Nescafé gebruikt) met het cacaopoeder en een klein beetje water tot een papje zonder klontjes.
Ik heb eerst 200 ml whiskey en de helft van het espressopapje toegevoegd aan het slagroommengsel (goed doorroeren met een garde) en toen geproefd of het lekker was. En dan naar smaak kijken of er misschien nog wat meer whiskey bij moet of ook nog wat espresso/cacao. Gewoon totdat het lekker is! Ik kwam uit op ongeveer 250 ml whiskey en bijna alle espressoprut; maar ik ben dan ook dol op whiskey en koffie… ?
Giet in een mooie (goed omgespoelde) fles en bewaar in de koelkast. Wie had gedacht dat zelf Baileys maken bijna net zo gemakkelijk was als gewoon een fles kopen! ?
In de koelkast wordt het best een dikke substantie, maar ik vind dat niet zo erg want ik drink mijn baileys toch met ijs, dan verdun je het toch al een beetje in je glas. Drink je baileys het liefst zonder ijs en vind je de baileys te dik kan je het altijd een beetje aanlengen door wat melk in de fles te gieten en even goed te schudden.
En uit ervaring kan ik je vertellen dat het zeker 3 weken goed blijft in de koelkast. Langer heeft die fles het niet volgehouden…
En uit ervaring kan ik je vertellen dat het zeker 3 weken goed blijft in de koelkast. Langer heeft die fles het niet volgehouden…
Bij mij gaat n'en gekocht ook niet lang mee wat gaat dat zijn als ik hem zelf maak.
Bedankt voor het recept, ga ik zeker proberen te maken, in eerste instantie met n'en gekochte whiskey want ik ben nog niet zo ver om hem zelf te stoken.
ha, baileys is een merknaam.
Dumo dan word het tijd dat je gaat leren stoken,het werkt verslavend.gr?Chris.V
Ik ben al goed bezig, k' heb al meer dan ene ketel verstookt ze ne.
In t' weekend mijn eerste bier gemaakt staat goed te gisten.
Groetjes
Dumo dan ben je goed bezig,ik begin deze week aan mijn 300kg druiven,staan nog een beetje te gisten,gr ?Chris.V
ik heb deze namiddag uw recept gemaakt, ongelofelijk goed, ik heb er eigenlijk al een beetje teveel van op, en ik moet nog 4 uur werken (nogal een geluk dat ik de weg niet op moet) , k' ga volgende week enkele vrienden laten proeven en hun gedacht vragen.
groetjes
Hallo dumo, leuk te horen dat je mijn baileysrecept ongelofelijk goed vind.
Als wij bezoek hebben, vraag ik altijd of ze een zelf gemaakt likeurtje willen keuren.
Toevallig wil ik morgen een paar liter dikke advocaat gaan maken. Die is véél lekkerder dan die je in de winkel koopt en gaat bij ons heel snel op.
Toevallig wil ik morgen een paar liter dikke advocaat gaan maken.
We gaan daar verder of we zijn weer over iets anders aan het schrijven hier, http://www.stookforum.nl/thread/advocaat-recept-gevraagd/
Hoy
En uit ervaring kan ik je vertellen dat het zeker 3 weken goed blijft in de koelkast. Langer heeft die fles het niet volgehouden…
Heb jij niet voor als je hem wat laat rusten, dat de koffie of/en de cacao een beetje uitzakt (neerslaat) in de fles , ik gebruik wel koud water om de koffie en de cacao poeder op te lossen.
Hij blijft wel lekker.
groetjes
Als ik de Baileys uit de koelkast haal, zet ik hem eerst in de huiskamer en schud hem daarna. Verdunnen doe ik hem niet. Hij is ook lekker over een paar klontjes ijs.
ik heb dit recept ook gemaakt,maar de klontertjes van de gecondenseerde melk zijn moeilijk weg te verwerken zelfs met de staafmixer . maar dat is geen probleem de smaak zit goed .
mvg gerdy
gerdy, bij dumo was het wel een succes.
Ik heb zelf nooit problemen gehad met dit recept, maar je dient je wel aan de bereidings volgorde te houden, anders gaat het net als bij advocaat, klonteren.