Meldingen
Alles wissen

Baileys

Pagina 3 / 4

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Typisch gevalletje van: We wilden wel, We konden het technisch ook, Alleen 't is zooo mislukt?

 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
Topic starter
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Liever zo dan dat ze er kleurstoffen bij doen, als ze er kleurstoffen bij doen doet dat toch niks aan de smaak.

Mischien eens proberen met een scheutje room in een glas te doen. 🙂

grts.

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Varieren met room lijkt mij lekker, gewoon een beetje proberen! 

 

Heb je eindelijk een vrije dag Dumo? Geniet er van!

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
Topic starter
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

af en toe een beetje binnen komen om te drinken en een beetje te lezen, 't is te warm om hard in te hangen.

grts.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ook ik heb vandaag Baileys gemaakt van whisky die ook mee naar de BBQ gaat. Echt verassend goed. Ik voel hem al hahaha. Dit wordt een blijvertje. 

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Houd je wel wat over voor volgende week om te proeven? (ik vrees het ergste 🙂 ) 

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Verklaar me maar gek maar weer Baileys gemaakt. Ja de eerste 0,7 liter is al op. Maar nu half whisky en half rum. De espresso moet er nog bij die staat af te koelen maar dit is nu al geweldig. God wat is dit simpel om te maken. Moet dit zo duur zijn in de winkel? 

 

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

juist mijn eerste maal 2 flessen baileys gemaakt en in de koelkast gezet 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

En? Is gelijk te drinken. Sterker niet te lang laten staan maar dat gaat niet gebeuren vrees ik. 

Beantwoorden
Berichten: 137
(@davidoff)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wat een heerlijk forum toch. Bijna elke dag worden er oudere topics geupped waardoor de heerlijkste recepten tevoorschijn worden getoverd. Nog eentje voor mijn receptenboekje met  notie van hoogdringendheid

Mijn bestelling van Stookwinkel is vandaag geleverd en had toevallig die Irish Cream van Still meebesteld. Als test ga ik beide maken en mijn vrouw als proefkonijn gebruiken, is namelijk 1 van haar lievelingsdranken, en misschien erna haar wel een beetje misbruiken 😀

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

 en misschien erna haar wel een beetje misbruiken 😀

Dat is logisch. Maar het recept is echt simpel en kan niet mislukken. Wel een kopje sterke koude espresso er door als je vrouw dol is op koffie. 

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

lummel en het is lekker zelfs met vodka

Beantwoorden
Berichten: 214
(@kusleon)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ooeii. das zo lekker.. dat maak ik nooit meer.. 

Beantwoorden
Berichten: 2
(@pedmeyer)
New Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Als je er room bijdoet is de houdbaarheid maar 2-3 weken en dat is niet zo lang.  Daar heb je echter een oplossing voor en dat is vegan room van alpro ipv gewone room.  Deze room wordt niet zo vlug slecht als gewone room en zorgt ook voor een goede creme.  

Ik klop die room op met een mixer tot hij stevig is en doe er dan de gecondenseerde melk erbij en klop opnieuw op tot alles mooi gebonden is. 

Daarna de whisky en de smaak stoffen er door draaien en klaar.  Ik gebruik oploskoffie en caramel extract om smaak te geven.  Er is geen water nodig om de koffie op te lossen want ik roer alles er nog eens door met de mixer.   

Het resultaat is een zeer romige drank die iets dikker is dan de normale baileys en maanden meegaat zelfs buiten de koelkast.

Beantwoorden
Berichten: 4
(@steenbok)
New Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Goeie tip van die alpro 'room'! Ga ik zeker proberen. Als je geen kunstmatige smaakstoffen wil gebruiken kan je de gecondenseerde melk ook laten carameliseren door het gesloten blik een paar uur in kokend water te zetten. Het makkelijkst is om het aan de kook te brengen en dan in een oven van net boven de 100 graden te zetten. Dan heb je er geen omkijken naar.

Beantwoorden
Pagina 3 / 4
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?