Typisch gevalletje van: We wilden wel, We konden het technisch ook, Alleen 't is zooo mislukt?
Liever zo dan dat ze er kleurstoffen bij doen, als ze er kleurstoffen bij doen doet dat toch niks aan de smaak.
Mischien eens proberen met een scheutje room in een glas te doen. 🙂
grts.
Varieren met room lijkt mij lekker, gewoon een beetje proberen!
Heb je eindelijk een vrije dag Dumo? Geniet er van!
af en toe een beetje binnen komen om te drinken en een beetje te lezen, 't is te warm om hard in te hangen.
grts.
Ook ik heb vandaag Baileys gemaakt van whisky die ook mee naar de BBQ gaat. Echt verassend goed. Ik voel hem al hahaha. Dit wordt een blijvertje.
Houd je wel wat over voor volgende week om te proeven? (ik vrees het ergste 🙂 )
Verklaar me maar gek maar weer Baileys gemaakt. Ja de eerste 0,7 liter is al op. Maar nu half whisky en half rum. De espresso moet er nog bij die staat af te koelen maar dit is nu al geweldig. God wat is dit simpel om te maken. Moet dit zo duur zijn in de winkel?
juist mijn eerste maal 2 flessen baileys gemaakt en in de koelkast gezet
En? Is gelijk te drinken. Sterker niet te lang laten staan maar dat gaat niet gebeuren vrees ik.
Wat een heerlijk forum toch. Bijna elke dag worden er oudere topics geupped waardoor de heerlijkste recepten tevoorschijn worden getoverd. Nog eentje voor mijn receptenboekje met notie van hoogdringendheid
Mijn bestelling van Stookwinkel is vandaag geleverd en had toevallig die Irish Cream van Still meebesteld. Als test ga ik beide maken en mijn vrouw als proefkonijn gebruiken, is namelijk 1 van haar lievelingsdranken, en misschien erna haar wel een beetje misbruiken 😀
en misschien erna haar wel een beetje misbruiken 😀
Dat is logisch. Maar het recept is echt simpel en kan niet mislukken. Wel een kopje sterke koude espresso er door als je vrouw dol is op koffie.
lummel en het is lekker zelfs met vodka
ooeii. das zo lekker.. dat maak ik nooit meer..
Als je er room bijdoet is de houdbaarheid maar 2-3 weken en dat is niet zo lang. Daar heb je echter een oplossing voor en dat is vegan room van alpro ipv gewone room. Deze room wordt niet zo vlug slecht als gewone room en zorgt ook voor een goede creme.
Ik klop die room op met een mixer tot hij stevig is en doe er dan de gecondenseerde melk erbij en klop opnieuw op tot alles mooi gebonden is.
Daarna de whisky en de smaak stoffen er door draaien en klaar. Ik gebruik oploskoffie en caramel extract om smaak te geven. Er is geen water nodig om de koffie op te lossen want ik roer alles er nog eens door met de mixer.
Het resultaat is een zeer romige drank die iets dikker is dan de normale baileys en maanden meegaat zelfs buiten de koelkast.
Goeie tip van die alpro 'room'! Ga ik zeker proberen. Als je geen kunstmatige smaakstoffen wil gebruiken kan je de gecondenseerde melk ook laten carameliseren door het gesloten blik een paar uur in kokend water te zetten. Het makkelijkst is om het aan de kook te brengen en dan in een oven van net boven de 100 graden te zetten. Dan heb je er geen omkijken naar.