Meldingen
Alles wissen

Bananenlikeur 2

Pagina 2 / 2

Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ik heb gistern ook 1,5 l gestart ,ben eens benieuwd

Beantwoorden
mauser
Berichten: 235
(@mauser)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo Volvo, Heb dit recept niet van mijzelf maar van Botteboer. heb het wel iets aangepast. Heb de kruidenhoning van de Lidl gebruikt voor iets meer smaak. De Marlene Woudhoning. 3 kaneelstokjes een steranijs en een liter neutraal. Zet het flesje honing eerst even op de verwarming om hem wat dunner te maken. (moet de verwarming wel aan staan natuurlijk) of even in heet water zetten. Giet dan de honing in een grote weckpot of fles. Doe de 3 kaneelstokjes en de steranijs erbij. Giet er dan de liter neutrale alcohol erbij. Hoe hoger hoe beter maar ik gebruikte 70%. Laat dit een week of 3-4 staan met elke dag even schudden. Filter daarna alles af door een koffiefilter net zolang totdat het mooi helder wordt. Verdun het daarna met water tot je gewenste percentage. Hier wordt het erg lekker bevonden. succes...

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

haha, dat kan je wel zeggen ja. Maar ik ga het de volgende keer ook met gedestilleerd water doen. Waar heb je anders zo'n apparaat voor, gewoon een hoop koude drukte verwacht ik maar weten we doen we het pas na proberen. Zijn 3 bananen genoeg? Suiker doe ik inderdaad een stukje minder. Ik heb het recept van de limoncello op de site ook niet mer gevolgd met de hoeveel suiker. Toch te zoet voor mij. Maar smaken verschillen. 

-

Dus het is extreem belangrijk dat de alcohol meer dan 90% is. Dan gooi ik deze nog even door mijn ketel en dan heb ik 95 tot 96% op de alcoholmeter (die jullie dobber noemen toch, ik ga me ook aan maar aanpassen aan het jargon op de site). Nog een woord op de deze site, ik heb geleerd " stookwijn " en zie hier vaak suikermash of gewoon mash. Is toch allemaal het zelfde? 

Beantwoorden
Berichten: 772
Topic starter
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ja 3 bananen zijn voldoende, tenzij je veel lager dan 35% wil gaan. 40gr suiker per liter valt redelijk goed mee als eindproduct, zo is het likeur in mijn opinie. Likeur is pas likeur vanaf 200gram suiker per liter als ik me niet vergis, dat is veeeeel te veel.

 

Goh ja je kan het eens proberen met minder %, het gaat heel vezelig zijn, veel zwevend materiaal bij 40-50%. Amper bij pure alcohol

 

Alcoholmeter is letterlijk een dobber vandaar de naam. Met stookwijn, sugarwash, mash zal men inderdaad allemaal hetzelfde bedoelen 😉

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

@ JohnDoe: 40gr suiker per liter valt redelijk goed mee als eindproduct, zo is het likeur in mijn opinie. Likeur is pas likeur vanaf 200gram suiker per liter als ik me niet vergis, dat is veeeeel te veel.

-

Ik heb nu ongeveer 150 gram per liter eindproduct Limoncello gedaan ( recept is 200 gram) maar de volgende keer gaat dit ook fors naar beneden. Ik heb het idee dat met 40 gram suiker je feitelijk wodka met citroen aan het drinken bent.  Ook niks mis mee. Ik zal straks 92% halveren en met vers geperste sinaasappel drinken. Ik vraag me af of het anders smaakt dan Absolute Wodka die ik daarvoor meestal gebruik. 

 

Beantwoorden
Berichten: 772
Topic starter
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Probeer het eens uit en laat je bevinding weten 😉

Beantwoorden
Berichten: 2
(@louis56)
New Member
Deelgenomen: 6 maanden geleden

Dat hard worden herken ik van citroenschillen bij het maken van limoncello, maar valt de zachtere banaan niet uit elkaar bij het dagelijkse schudden? Wordt het dan wel hard, zodat de helderheid toch wordt bereikt?

Beantwoorden
2 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9961

@louis56 er zijn wel 6 manieren om van bananen drank te maken .  Wanneer je niet vergisting/ destilaat  of een Maceraat/ destilaat maakt . Maar een enkel Maceraat kan je een banaan creme drank maken. Maar wil je een heldere drank van Maceraat kun je gewoon door zeef  , klaren en na filteren.

Beantwoorden
(@louis56)
Deelgenomen: 6 maanden geleden

New Member
Berichten: 2

@robbert ok, dank je!

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?