Meldingen
Alles wissen

Basilicello


Berichten: 9
Topic starter
(@rotterdammer)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Recept voor ‘Basilicello’ Heerlijk zomerse variant op Limoncello (Van de 10 proevers unaniem in het voordeel van de ‘basilicum, variant Recept; Neutraal 90% + (litertje ofzo) 50 verse basilicum bladeren Lekker 2 weken laten staan Naar smaak suikerwater toevoegen, idem als Limoncello, zelf gebruik ik 1,5 liter water en 500 gram suiker, ik hou van ronde getallen! Saluti!

Beantwoorden
8 reacties
Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ziet er goed uit . Wil ik ook best wel eens proberen

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Wil ik wel eens maken lijkt mij lekker.gr.Chris.V?

 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Wisten jullie dat bascilicum gekneusd over een koortslip plekje gewreven, deze in 2dagen kan doen laten verdwijnen? In 1 uur verdwijnt jeuk. Oftewel het sloopt het herpes virus.  Zelf gelukkig geen last van, anderen wel en het resultaat is steeds weer verbluffend. Kweektip: Zet een supermarktbassilicumplantje in een 5liter pot op je versterbank en je hebt altijd bascilicum.

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Dat wist ik niet nu wel goeie tip.?

 

Beantwoorden
Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

vandaag ook eens op 3 liter alcohol van 92% gezet . Ben curieus op het resultaat na 2 weken.

Het voordeel is wel dat de potjes Basilicum gewoon terug opnieuw groeien. Als de smaak goed valt is dit zeker een heel goedkoop alternatief voor de limoncello.

Staat hij me niet aan stoken we het gewoon opnieuw naar zuivere alcohol.

Beantwoorden
Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

resultaat van 3 liter met 3 potjes basilicum a 1 euro het stuk verrdund naar 36 % (heb het graag iets straffer) met 1 kg suiker. Door de ultrasoon gegooid .................lekker  ..... heel lekker.

bedankt voor je recept Rotterdammer

Beantwoorden
Berichten: 9
Topic starter
(@rotterdammer)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Proost ReneR en geen dank, recepten zijn er om te delen, we hebben zelf ook weer nieuw gemaakt, aanrader is wel, net als bij Limoncello om nog een weekje of 2 te laten rijpen, als dat lukt ??

Beantwoorden
BadKarma
Berichten: 53
(@badkarma)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ook een liter gemaakt om te proberen en het gaat zeker een blijvertje worden.

Bedankt voor het recept Rotterdammer!

 

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?