Ik kreeg van iemand een tip om eens 'Dennenlikeur" te gaan maken. Tja, waarom ook niet. Overal waar alcohol in zit is in de regel wel lekker dacht ik zo.
Ingrediënten: 100 gr. dennentoppen (lichtgroene, jonge toppen) / 1/2 liter alcohol van 40° / 300 gr suiker.
Dennentoppen en alcohol samen in een pot en 3 maanden laten staan. Regelmatig schudden. Daarna filteren, suikersiroop maken en toevoegen. Hoppa klaar! Schijnt echt lekker te zijn dus ben ik maar aan de slag gegaan.
Wellicht zijn er medestokers die dat ook wel lekker lijkt. Het is nu (eind mei) tijd oom te oogsten, de dennentoppen zijn zacht, fris en groen.
Over 8 weken laat ik het resultaat weten.
Gaaf idee. Ik ben benieuwd
Vandaag geplukt ook denneappels,vlier en jasmijn daarvan wordt 14 ltr siroop gemaakt.van vlierbloesem kun je ook likeur maken.maar voor bloesem moet je snel zijn denneappels en toppen zijn nu perfect om te plukken.
Lekker hoor zirben schnaps. Had zelf de dennennaalden en wat jonge dennenappels met suiker weg gezet om siroop te maken. Dat was vorig jaar. vorige week kwam ik ze weer tegen met net wat neutraal klaar voor aardbeien liqueur. Hen toen ook maar de dennen met de neutraal gemengd. cheers.
Vlierbloessemwijn, maak het elk jaar weer, nu ook weer 30L! Bijna geen witte wijn die daar tegenop kan. Super simpel. Nu ik wat rest heb dit jaar ook een siroop gemaakt. Om met water te drinken of om eventueel nog in de gist te kunnen zetten, dus blanco. Valt nog wat tegen vergeleken de wijn? maak je de siroop van vlierbloesem, denneappels en jasmijn?
Maar zat er ook aan te denken om er een likeur mee te maken, hoe maak jij 'm Chris? Zat zelf te denken wat te experimenteren met wat kruiden.
En Whico, thanks voor de herrinering, snel weer het bos opzoeken... gebruik er een deel van in m'n jenever, die ik dit jaar weer wil maken.
Benieuwd ook hoe deze likeur uitpakt, klinkt lekker
Ik maak nooit likeuren,wij maken siropen.ook paardenbloemsiroop.die is goed voor de lever,thee van div.planten.ik heb een hekel aan medicijnen.dus,gebruik de apotheek uit de natuur.maar om alle kwalen voor te proberen te zijn gebruik ik elke dag div.siropen.mijn huisarts heeft mij eens gevraagd wat ik eet.toen ik het haar had verteld,vertellde ze mij dat ik 100 wordt antwoord van mij 105.het is leuk om oud te worden maar wel gezond.en daar doe ik mijn best voor God heeft mij dit leven gegeven dus uit respect voor hem moet ik er goed mee om gaan.
Zo is het Chris, lekker eten uit de natuur. is gezond en geeft plezier. en das ook weer gezond.
Goed bezig mensen. ? Misschien handig om een topic “Apotheek uit de natuur” te starten, ik ben er in elk geval in geïnteresseerd. Alleen de tijd ontbreekt nog.... ppffff maar 24 uur in 1 dag.
Heb je er aan gedacht, dat een den géén spar is. Je hebt nu toppen van een spar in je alcohol.
Ik weet dennenaalden worden door bosliefhebbers als thee gebruikt.
Van spar weet ik niets.
Voor Dennelikeur worden meestal de denneappels (kegels) gebruikt.
Deze bevatten veel vitamine C , nog meer dan de naalden.
Whico,helaas zijn er niet veel jonge mensen in geintreseerd.ik heb vaak geprobeerd dingen over te brengen,maar game is belangrijk.als ik iets vertel over voeding vreten ze nog troep.is gemakkelijk.mijn hele fam heeft het aan het hart.alleen ik niet.ik weet dat ik bij al mijn broers de toespraak hou op hun begrafenis.hebben ook nooit geluisterd en troep gegeten.mensen gaan pas zoeken,en veranderen als het te laat is,ik eet heel lekker en ook nog gezond.en met die levenswijze ben ik 68 gezond geworden.maar niet alleen eten maar ook bezich zijn met lijf en hoofd.
Wij hebben hier in de buurt niet zoveel paardenbloemen,
die veilig te plukken zijn, maar voor mij is het vanaf begin September ,
dagelijks, vlierbesen siroop. Staan gewoon in de tuin.
Hebben 60 ltr siroop van div bloemen.dus twee jr genoeg.hier is genoeg te plukken zit dicht bij grote parken maas en bos.5 min en ik zit in de natuur.daarom ook altijd paddestoelen genoeg.en wild.ook veel tuinders en boeren rond om ons heen.goed voor tomaten en paprica en melk voor kaas.
Zirben schnaps
Kan je ofwel macereren ofwel distilleren
Als je die richting uitgaat (in smaak) kan ik jullie zeker aanraden Unicum uit Hongarije te proeven.
Opgepast als je het verschil tussen een den en een spar niet kent : Taxus is ook een conifeer en dodelijk
PS Als dat petflessen zijn op de foto : beter niet doen
Glas is goedkoop en safe