Een heel simpel en lekker receptje.
Speciaal op aanvraag van lid Cornershop Vodka.
Ingrediënten Dropshot.
1 pakje pure drop of een pakje pure Laurierdrop.
Halve kilo suiker
Halve liter water
Halve liter alcohol (90/96%) mag ook zwakker, dan iets minder water, expirimenteren!
Kook het water met de suiker en de drop erin. Het koken zorgt ervoor dat beiden goed oplossen. Laat het water vervolgens afkoelen.
Voeg het suikerwater toe aan de alcohol en roer dit met en houten lepel.
Verdeel het over kleine flesjes met een beugeltje, niet omdag het moet maar omdat het gewoon mooi staat. Het oog wil ook wat 🙂
Drink het lekker koud! Proost!
Het is trouwens niet alleen lekker, het is ook goed als hoestdrankje 😉 😉 😉
Wat versta je onder puur drop?
en hoe veel gram?
Hoi!
Een pakje drop van om en nabij de 250 gram. Komt niet zo precies hoor. Als je het heel dropperig wilt hebben mag je het bij wijze van spreke zelfs verdubbelen.
Gewoon normale zwarte drop, geen zoute of honingdrop, zo normaal (puur) mogelijk. Maakt verder niet zoveel uit.
Een beetje proberen tot het voor jou het lekkerst is!
Heeft iemand dit inmiddels gemaakt? Ik ben benieuwd of het in de buurt komt van de dropshot uit de winkel!
Mijn dropshot.
Ik heb nog wat toegevoegd aan het recept van de likeurmeneer in de hoop er nog een extra kick aan mee te geven.. kruiden..die een dropachtige / warme na-smaak afgeven
Had blanke alcohol gestookt van 60%..deze 1,5ltr deze verdeelt over 4 flessen en opgevuld met 2ltr dropsiroop die ik in elkaar gecocktaild had. de dropshot is geëindigd op 25 - 30%
Voor de dropsiroop het ik gebuikt..
- 2ltr water
- 20gr laurier drop
- 50gr zachte drop
- 5gr zoethout
- 5gr anijszaad
- 200gr palmsuiker
Wilde naast de dropsmaak ook de warme smaak van dropachtige kruiden terug vinden in mijn dropshock..dat is gelukt..maar de smaken van laurier en zoethout komen overeen en dus is het iets te laurierig geworden na mijn smaak..ga nog iets corrigeren met palmsuiker wat ook een warme rietsuikerachtige smaak afgeeft..
mijn tip hieruit is.. beetje zoethout is zeker lekker als je er geen laurier drop ingooit..
En lijkt het qua smaak op de echte dropshot? (Als je de laurier wegdenkt)
de smaak van Laurier is wat weg getrokken maar ik heb wat extra suiker en wat van de zoete drop toegevoegd. (30gr suiker per ltr)..
de dropshot die je maakt moet beter zijn dan die vanuit de winkel.. het is wat minder stroperig geworden dan die uit de slijterij. .
denk dat ik de volgende keer minder laurier drop toevoeg maar er iets venkel kruiden bij mix.. voor een iets frissere toon in de smaak..
Hoi Leon het zoethout zijn dat de gewone ouderwetse stokjes of wat gebruik jij daarvoor.
gesnipperde stokjes.. keertje in bulk (1kg) gekocht
Mijn eerste droplikeur trekt nu, gebruikt 1liter alcohol 85%, 1 zakje laurierdrop klene, 1 zakje zoete drop oldtimers, 200gram rietsuiker, 1,4liter water.
aangezien ik niet tevreden was met de smaak, heb ik vandaag een staaf per fles pure lakritz erbij gevoegd, zo krijg ik de lekkere smaak erin EN de mooie donkere kleur, lakritz is gewoon per staafje te koop bij de drogisterij, vroeger was deze gewoon bij elke snoepzaak te koop, maar helaas niet meer. lakritz is gewoon de pure drop ZONDER toegevoegde extra suikers, voor de zekerheid heb ik nog drie staven extra gekocht mocht de smaak mij nog niet bevallen.
In een fles heb ik geëxperimenteerd met n schepje chili-poeder, Hot-dropshot
Lakritz is de benaming van drop die aan paarden wordt gegeven.
Op zich niets mis mee en goed te gebruiken om likeur van te maken.
Drop(extrakt) wordt gemaakt van zoethout.
Dus snippertjes zoethout toevoegen is grote onzin en zal de smaak niet beinvloeden
Wil je droplikeur maken, dan zal je de lakritz eerst in water moeten koken.
De hoeveelheid water is afhankelijk van het aantal liters droplikeur die je wilt maken.
Kook ook de suiker apart met weinig water (een kwart van het gewicht van de suiker.
Voeg daarna de alcohol erbij afhankelijk van het percentage wat men prefereerd.
Wil je er anijs of andere smaak aan toevoegen, laat dan van tevoren (minstens één maand) de anijs of iets anders macereren in de alcohol en breng daar je likeur mee op smaak.
Voeg dan daarna indien nodig nog wat alcohol erbij.
Beschik je niet over alcohol van 94%, dan minder water gebruiken.
Dus bij elke stap eerst even proeven, etc
Lakritz is de Duitse benaming voor drop, de dropstaven werden vroeger gebruikt bij taaislijmvlies en maagproblemen (net als zoethout), maar werd in mijn jeugd-jaren als snoep verkocht, nu wordt de pure drop als basis gebruikt voor het vervaardigen van alle drop die wij vandaag de dag met alle smaakjes kennen, zoals autodrop enz, dat het naderhand aan paarden werd gegeven, staat daar los van, net als suikerklontjes die men aan paarden geeft. de rest wat verdunnen en smaak aanbrengen betreft, dat is mij wel duidelijk
Ik woon op het platte land in Duitsland tussen de "Bauerhofen" en zit zelf bij de Sangverein, waar ik veel dorpelingen van ken. Zo nu en dan kom ik bij een van de leden bij de paarden kijken, wat ik prachtig vind. Ik heb een goed kontakt met deze dieren en geef ze wel eens lakritz (van de boer)
Ik heb het zelf wel eens geprobeerd en het is echt de basisdrop waar je alle kanten mee op kunt.
dan woon jij dus verdomd mooi kerel, ik rij er vaker doorheen als ik met de jongens ga touren op de motor. vooral in de Eifel, waar ik enkele minuten van vandaan woon