Meldingen
Alles wissen

Gelei vorming


Berichten: 2
Topic starter
(@manonh82)
New Member
Deelgenomen: 2 weken geleden

Hallo allemaal, ik heb fruitlikeur gemaakt maar deze wordt nu gelei-achting qua substantie. Hoe kan dit? Ik vind er niks over op internet.

Zelf denk ik dat het misschien met de hoeveelheid toegevoegde suiker te maken heeft? Misschien teveel tov de fruitsuikers? Weet iemand de verhoudingen daarvan?
Of is er een andere oorzaak bij jullie bekend? 

 

Beantwoorden
5 reacties
2 Reacties
 mau
(@mau)
Deelgenomen: 4 maanden geleden

Active Member
Berichten: 8
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10480

@manonh82 suikers en veel aanwezige pectine in het fruit zorgen voor de gelering.

Beantwoorden
Psycat
Berichten: 601
(@psycat)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hello Manon

Kan je iets meer uitleg geven ?

Is dit in je fermentatie of na het overhalen ?  Of macereer je gewoon fruit en suiker in alcohol ?

 

Beantwoorden
2 Reacties
(@manonh82)
Deelgenomen: 2 weken geleden

New Member
Berichten: 2

@psycat dat laatste inderdaad. Stolen wordt de volgende fase 😊

Beantwoorden
Psycat
(@psycat)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 601

@manonh82 

In dat geval :  zie antwoord van Robbert hierboven.

Misschien je recept even laten weten dan krijg je zeker richtlijnen over wat er foutliep.

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?