Ik heb een 10l jerrycan van het molasse project hergebruikt dus recept is voor 8l gemberwijn.
500 a 600 gr verse gember, champagne gist suiker. beetje DAP .
Toen de wijn uit gegist was deze overgeheveld en een nacht in de vriezer.
De jerrycan ondersteboven in een grote pan gehangen en deze weer langzaam laten uit lekker/ontdooien.
Nu zal als eerste de alcohol en een groot deel van de gembersmaak er uitkomen.
ongeveer op de helft stoppen.( ik vond hem nog iets te waterig dus nog een keer gedaan, mijn vriendin niet dus die heeft uit de eerste run een flesje.)
Naar behoefte zoeten. (180 gr glucose/liter)
Ijs en ijskoud serveren.
Mooi project,en gember is gezond.
Interessant project, als ik ruimte in mijn vriezer heb ga ik dit eens proberen. En ja gember is heel gezond, als ik begin te hoesten wordt er gelijk gember thee voor me neus gezet.
Wauw, wat gaaf zo te 'destilleren'. Alleen heb ik geen grote vriezer.
Ik ben gek op gember en maak vaak gemberbier (zonder alcohol) maar ga het snel eens proberen en dan gewoon proberen te destilleren. Ben benieuwd of je de gember terug proeft. Bij bevriezen zal dat zeker het geval zijn.
Dank je Arak, je hebt me op een aardig idee gebracht !
Ergens had rob een gember likeur gepost, kan hem alleen niet meer vinden.