Meldingen
Alles wissen

Honey Shine


Dirtbag
Berichten: 95
Topic starter
(@dirtbag)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Okay, ik ga meteen maar zeggen, heb dit niet zelf bedacht en misschien kent heel de wereld dit al van voor tot achter. Dit recept kwam ik ooit tegen op een ander nederlands distillatieforum en heb het gemaakt en het beviel mij wel. Sindsdien heb ik het herhaaldelijk gemaakt en aangezien ik niet goed genoeg alles heb opgeschreven is elke keer net wat anders geworden.

 

Honey Shine

Men neme:

3.5 liter alcohol op 45%
15 kaneelstokjes = +/- 50 gram (ceylon)
+/- 1.5 kg honing (vandaag aangemaakt met 5 x 350 jumbo biologische bloemenhoning vloeibaar)
iets waar het in past en langere tijd in opgeslagen kan worden, bij voorkeur doorzichtig
6 tot 12 maanden.

 

Bereiding, tsja, kap alles maar bij elkaar. Als de honing eigenwijs of versuikerd is kun je deze wat verwarmen tot die meewerkt.

Het meeste werk zit haast in het bottelen want er ontstaat stof onderin de pot. Dit is zeer fijn en lastig er uit te krijgen. Voorzichtig hevelen en de rest herhaaldelijk filteren helpt hiermee. Houdt echter wel rekening met een zeker verlies alhier.

Vorige keer heb ik het gemaakt met alcohol op 55% en 10 kaneelstokjes en dat gaf een wat lichtere kleur. Zie de tweede afbeelding.

 

db

 

1625564873-Naamloos2.jpg
1625564913-Naamloos.jpg
Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
10 reacties
Berichten: 369
(@odevie)
Reputable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Klinkt goed, deze ga ik zeker proberen.

Na het bottelen komt het drinken, toch? 45% lijkt me best sterk, hoe serveer je deze drank? In cocktail, on the rocks, verdunnen met.... ?

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@pikketanus)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Prominent Member
Berichten: 818

@odevie 3,5L komt nog een liter ongeveer aan honing bij he.. dus percentage daalt ook weer wat. Denk ca 35%, das mooi opzich

Beantwoorden
McCorner
Berichten: 477
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Het zou kunnen dat het stof van de kaneel afkomstig is. Ik zie dat namelijk ook gebeuren in mijn spiced rum waar ik kaneel in doe. Ik heb mij voorgenomen om de volgende keer de kaneel in een hopzakje te doen om te zien of dat beter gaat...

Beantwoorden
4 Reacties
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@mccorner ik zou vislijm eens overwegen

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1835

@mccorner, ik had dat ook bij mijn bruine rum, maar de laatste keer heb ik de ingrediënten af gespoeld met kokend water en toen had ik er geen last van. Maar een hopzakje kan nooit kwaad.

Beantwoorden
McCorner
(@mccorner)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 477

@rumo Hmm, ja. Fair comment 😉 Doe ik ook met de eiken snippers, dus waarom niet met de kruiden. Behalve de nootmuskaat poeder dan 🤣

Beantwoorden
Notna
(@notna)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 345

@rumo heel slim en erg logisch, dat ik hier nu nooit eerder aan gedacht heb.

Beantwoorden
Dirtbag
Berichten: 95
Topic starter
(@dirtbag)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ja. Stof komt van het kaneel. Met de 55% basis vind ik inderdaad best goed aankomen. Daarom nu wat lichter ingezet.

Ik drink het zoals het is. Niet gekoeld. Geen ijs. Gewoon een scheutje in een glas.

 

De hopzakjes die ik in huis heb gaan dit stof niet tegen houden.

Ik heb de vorige aanmaak voorzichtig grheveld met een dun siliconen slang en de rest in een scheitrechter.

Een koffiefilter slaat trouwens best snel dicht hierbij. Door de honing is het enigszins visceus.

db

 

Beantwoorden
medemaker
Berichten: 25
(@medemaker)
Eminent Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Ja dit is een lekker recept. Zelf laat ik het kaneelstof voor wat het is, ik noem het gewoon rustiek en  je proeft er niets van. 😀 

Beantwoorden
Notna
Berichten: 345
(@notna)
Reputable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Ik ga dit recept zeker eens uitproberen bedankt voor het delen.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?