Meldingen
Alles wissen

Kersen advies


Berichten: 77
Topic starter
(@houthakkertje)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

De kersen zijn rijp. Ik zou er graag voor het eerst eens iets lekkers ervan willen stoken. Kan iemand mij helpen met een juiste omschrijving?

Kersen plukken, steeltjes weg. Daarna in de emmer en met de hand pureren, zoveel mogelijk pitten verwijderen. Maar dan? De pulp aanvullen met water? Of de pulp vergisten? Ik weet het niet. 

En hoe verder na de vergisting? Hoe stook je dit zodat de smaak ook goed in het eindproduct komt?

Ik heb een hoge kolom en ook een lagere kolom, welke te gebruiken? En een dimmer om de ketel goed en rustig te laten draaien. 

Veel vragen. Ik hoop dat jullie mij goed kunnen begeleiden naar een mooi smaakvol eindproduct.

Beantwoorden
5 reacties
2 Reacties
(@concha)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 139

@houthakkertje Het is altijd handig om even de zoekfunctie te gebruiken. Daar vind je zeker al een aantal antwoorden.

Onlangs heb ik een deze link gevolgd om aardbeien likeur te maken. Het is geen destillatie proces. Wel een zeer eenvoudige, snelle methode. Een aantal mensen vonden hem toch lekker. Waarschijnlijk kan je hem ook toepassen met kersen en ander soorten fruit.

Helaas heb ik geen ervaring met het destilleren van fruit. Nieuwsgierig hoe anderen dit aanpakken. 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@houthakkertje een van de  beste manieren is wanneer de steeltjes en pitten eruit hebt even de kook erover ( er zijn mensen die enzym toevoegen maar dat is niet nodig als je even paar tellen aan de kook brengt . Daarna afkoelen en een wijngist erop .  Of een spontane vergisting . Hierna stoken in alambiek, alquitara. , potstill met helm of charantaise . Een kolom zal niets overlaten van aroma

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@houthakkertje een van de  beste manieren is wanneer de steeltjes en pitten eruit hebt even de kook erover ( er zijn mensen die enzym toevoegen maar dat is niet nodig als je even paar tellen aan de kook brengt . En enzym geeft ook aroma verlies. Daarna afkoelen en een wijngist erop .  Of een spontane vergisting . Hierna stoken in alambiek, alquitara. , potstill met helm of charantaise . Een kolom zal niets overlaten van aroma

Beantwoorden
Berichten: 818
(@pikketanus)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

En kijk ook even naar topic omtrent '...kersenlikeur 1936', erg lekker recept ook👍 

Beantwoorden
Berichten: 77
Topic starter
(@houthakkertje)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

1e emmer geplukt voordat de regen ze vernietigd🤣

1655829439-20220621_181452.jpg
Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?