De kersen zijn rijp. Ik zou er graag voor het eerst eens iets lekkers ervan willen stoken. Kan iemand mij helpen met een juiste omschrijving?
Kersen plukken, steeltjes weg. Daarna in de emmer en met de hand pureren, zoveel mogelijk pitten verwijderen. Maar dan? De pulp aanvullen met water? Of de pulp vergisten? Ik weet het niet.
En hoe verder na de vergisting? Hoe stook je dit zodat de smaak ook goed in het eindproduct komt?
Ik heb een hoge kolom en ook een lagere kolom, welke te gebruiken? En een dimmer om de ketel goed en rustig te laten draaien.
Veel vragen. Ik hoop dat jullie mij goed kunnen begeleiden naar een mooi smaakvol eindproduct.
@houthakkertje een van de beste manieren is wanneer de steeltjes en pitten eruit hebt even de kook erover ( er zijn mensen die enzym toevoegen maar dat is niet nodig als je even paar tellen aan de kook brengt . En enzym geeft ook aroma verlies. Daarna afkoelen en een wijngist erop . Of een spontane vergisting . Hierna stoken in alambiek, alquitara. , potstill met helm of charantaise . Een kolom zal niets overlaten van aroma
En kijk ook even naar topic omtrent '...kersenlikeur 1936', erg lekker recept ook👍