Wilde bosbessen licor maken! HULP gezocht.
Ik ben een beginner op het gebied van zelf drankjes maken, heb nu zelf al een aantal keer succesvol limoncello gemaakt. Ik wil nu eens wilde biologische bosbessen licor maken aangezien ik 3.4 kg zelf geplukte bosbessen in de diepvries heb liggen. Vroeger kocht ik altijd wilde bosbessen licor bij de plaatselijke slijterij echter deze man is met pensioen. Ik kan me nog herinneren dat er 19% alcohol inzat en dat deze gemaakt werdt met wodka. Ik gebruik voor mijn limoncello ook wodka.. Navimer 96% dit is een neutrale wodka van smaak.
Ik heb echt geen idee en hoe ik moet beginnen met bosbessen. Op internet kom ik nergens tot een goed en duidelijk recept... Moet ik ze platdrukken? En moet er suiker bij? Of vanille suiker? Ervoor of erna? Of toch kandij?
is er iemand die me kan helpen? Ik wil de kwaliteit zo goed mogelijk maken en wil er ruim de tijd voor nemen, prijs maakt me niks uit. Kwaliteit vind ik belangrijker.
Ik wil ook betalen voor het recept! Of een fles toesturen zodra ze klaar zijn.
alle hulp is welkom.
Met vriendelijke groet,
mike
Hoi Mike,
Er zullen best beter recepten zijn, maar heb een paar simpele voor je opgezocht. Zijn allemaal in het Duits:
Uit Kochbar.de (deze spreekt mij het meeste aan, wel zoet, zou suiker minderen)
375 gr Blaubeeren (Bosbessen gewassen)
400 gr Kandiszucker braun (bruine kandijsuiker)
1st Vanilleschote (vanillepeul - opensnijden)
700 ml weißer Rum witte rum)
Je doet de hele klimbim in een pot, gedurende aantal dagen blijven schudden/roeren tot de kandijsuiker is opgelost. Dan donker en droog wegzetten. Minimaal 8 weken laten rusten. Zeven en afvullen in flessen. Nog weekje of 2 laten rusten.
Uit Chefkoch.de
750 g Heidelbeeren / Blaubeeren
250 g Zucker (weißer Kandis)
1 Flasche Schnaps (Weizenkorn) (Granenalcohol van tarwe)
Werkwijze kun je hetzelfde aanhouden
succes en laat hem smaken
O ja, en dat forumrecept van NimRax van een paar jaar geleden. Lijkt me ook heel lekker. Even met zoekfunctie zoeken naar Bosbessen.
@MikeLiebers, ik kan het zelf niet meer vinden. Maar volgens NimRax is dit zo ongeveer het dit recept:
1 ltr neutrale alcohol 35/40%
Roer daar gekaramelliseerde suiker doorheen
Daar doe je de bessen bij
Doe alles in een pot en laat dit trekken
Paar weken laten staan.
Zelfs na 3 jaar nog altijd Delicious
Heb geen exacte hoeveelheden, dus dat is even gokken. Normaal doe je alcohol tot bessen onderstaan. Suiker is smaakkwestie. Succes
Iemand die Nimrax een pb kan sturen?