Ik heb te veel alcohol en te weinig citroenen gebruikt kan ik dit opnieuw stoken of citroenen toevoegen. De alcohol is 34%
Limoncello wordt normaal op hogere alcoholpercentages gemaakt om de extractie van etherische oliën te bevorderen. In principe kan je het opnieuw stoken, afhankelijk van de ketel en de manier van stoken zal er wel citroensmaak mee kunnen komen.
Bedankt ik heb een T500.
Beste Alchemist ik heb 10 liter en ik heb een koperen hoed bij de t500 daar moet het ook mee lukken denk ik dan blijft de smaak ook bewaard hoop ik.
Aanvulling op alchemist:
Op lagere percentages worden ook meer bittere stoffen uit de schil gehaald.
Als je macereert op 34 % (of is dit na verdunning?) dan is de kans root dat je heel bittere limoncello hebt.
@Richart: Inderdaad op zo'n hoog mogelijk alcohol percentage macereren en zo min mogelijk het witte onder de schil mee-raspen/schillen. Beter te weinig schil dan teveel wit: daar zit nogal veel bitterheid in.
Schillen gewoon een paar weken donker laten staan en af en toe schudden. Als je een schilletje er uit pakt, even afspoelen en proeft, zal je na een paar weken merken dat er geen smaak meer aan zit. Dan ben je klaar met macereren. Dan zo precies mogelijk je alcohol% meten en terugmengen tot ca 38%. Suikerwater (zo zoet mogelijk) toevoegen en een paar keer proeven wat je lekker vindt. Je houdt dan een alcohol% over van ca 35%. Ik raad wel aan een klein flesje in een bakje te leggen om te testen of deze niet bevriest. Als dit niet het geval is (het moet een beetje stroperig worden) dan heb je het goed gedaan. Ik had de vriezer onder de citroengeur zitten....
Proost!
mijn vraag was kan ik de alcohol opnieuw uit de Limoncello halen door het opnieuw te stoken.
En kan dat met de Copper dome top op de T500 ketel.
Dat kan maar de citroen olie zal meekomen. Of dat goed of slecht is kun je achteraf bepalen, daar heb ik geen ervaring (alleen met een schilletje erin voor de gin, niet in die hoeveelheden).
Als je er al suiker bij hebt zitten oppassen voor aanbranden.
Ik heb dit ook een keer gehad, Bij mij werd de smaak er niet beter op door het met de dome te stoken en kwam ik alleen met een nog slechtere alcholbasis om te beginnen. Dit had er ook wel mee te maken dat ik nog een stuk minder ervaren was en mijn stookwijn ook niet echt goed was. Maar leren doe je er wel veel van. Voor dranken als limoncello gebruik ik vaak de reflux condensator om een hele neutrale en zachte alcohol te maken als basis. Ook hier ben ik nog veel aan het experimenteren met van alles en nog wat. Maar ik zou gewoon proberen wat je er van kunt maken en een beetje op je gevoel af gaan. Soms gaat dit goed en soms ook gigantisch fout (Wat mij al veel overkomen is)
Bedankt ik gaat het proberen.
Laat je even wat het resultaat is?