Ik gebruik al enige tijd de still T500 voor mijn likeuren. Ik maak limoncello van 32 %. Na het mengen is de limoncello mooi troebel maar na het bottelen wordt deze na enige tijd toch wat meer helder.
Weet iemand hoe dit komt en hoe ik dit kan voorkomen?
Hoeveel citroenen gebruik je? Wat voor citroenen gebruik je? Welk percentage macereer je de schillen op? Met weinig citroenen is er minder citrusolie die voor troebel zorgt. Een supermarkt citroen bevat minder citroenolie dan de sorrento citroenen die men van oorsprong gebruikt voor limonchello. Bij hoger percentage is oplosbaarheid van de oliën beter, waardoor het bij verdunnen ook prominenter troebel slaat.
Hoi Boelie,
Ik heb een paar maanden geleden een grote batch gemaakt met 10 citroenen per liter. na een tijde rusten wordt het aan de onderkant iets helderder maar verder blijft hij super troebel.
Hoe lang heb je de citroenen op de 93% Alc. laten staan? mijn batch wat minstens 4 weken en om de dag even geschud.
@Boelie69: Hier is een tijdje geleden al een draadje over geweest, zoek even op "Ouzo effect gaat verloren".