Meldingen
Alles wissen

Limoncello helder


Boelie69
Berichten: 2
Topic starter
(@boelie69)
New Member
Deelgenomen: 1 maand geleden

Ik gebruik al enige tijd de still T500 voor mijn likeuren. Ik maak limoncello van 32 %. Na het mengen is de limoncello mooi troebel maar na het bottelen wordt deze na enige tijd toch wat meer helder. 
Weet iemand hoe dit komt en hoe ik dit kan voorkomen?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
7 reacties
Pikketanus
Berichten: 758
(@pikketanus)
Prominent Member
Deelgenomen: 3 jaren geleden

Hoeveel citroenen gebruik je? Wat voor citroenen gebruik je? Welk percentage macereer je de schillen op? Met weinig citroenen is er minder citrusolie die voor troebel zorgt. Een supermarkt citroen bevat minder citroenolie dan de sorrento citroenen die men van oorsprong gebruikt voor limonchello. Bij hoger percentage is oplosbaarheid van de oliën beter, waardoor het bij verdunnen ook prominenter troebel slaat.

Beantwoorden
3 Reacties
Boelie69
(@boelie69)
Deelgenomen: 1 maand geleden

New Member
Berichten: 2

@pikketanus   Ik gebruik 7 citroenen per liter alcohol van 93 %. Ik heb Sorrento gebruikt maar meestal de bio citroenen van de supermarkt. In beide gevallen wordt de limoncello wat helder. Niet helemaal overigens hoor.

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 197

@boelie69 voor een liter limoncello zijn schillen van 11 citroenen nodig . Met alkohol boven 38% lost de olie uit schill bijna kompleet op en blieft de limoncello helder .

doest er meer water bij dan gaat het melkachtig worden.

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 197

@boelie69 voor een liter limoncello zijn schillen van 11 citroenen nodig . Met alkohol boven 38% lost de olie uit schill bijna kompleet op en blieft de limoncello helder .

doest er meer water bij dan gaat het melkachtig worden.

Beantwoorden
DrankDier
Berichten: 10
(@drankdier)
Active Member
Deelgenomen: 2 maanden geleden

Hoi Boelie,

 

Ik heb een paar maanden geleden een grote batch gemaakt met 10 citroenen per liter. na een tijde rusten wordt het aan de onderkant iets helderder maar verder blijft hij super troebel. 

Hoe lang heb je de citroenen op de 93% Alc. laten staan? mijn batch wat minstens 4 weken en om de dag even geschud.

Beantwoorden
1 Beantwoorden
DrankDier
(@drankdier)
Deelgenomen: 2 maanden geleden

Active Member
Berichten: 10

Wat ik in iedergeval denk bij het geval wat ik heb is dat het niet volledig opgeloste suikers zijn die naar de bodem zakken en een soort siroop vormen. Suikers zijn ten slotte zwaarder. Mogenlijk als je inversiesuiker gebruikt dat de suiker dus meer afgebroken is en beter opgelost is waardoor dit niet meer gebeurd

Beantwoorden
McCorner
Berichten: 405
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 4 jaren geleden

@Boelie69: Hier is een tijdje geleden al een draadje over geweest, zoek even op "Ouzo effect gaat verloren".

Beantwoorden
Deel:

©2022 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?