Meldingen
Alles wissen

Limoncello


Berichten: 189
Topic starter
(@koperstoker)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

beste stokers 

  • ik heb net de voor beginsel voor een limoncello gemaakt, nu heb ik 700 ml gele alchahol van 80% , ik heb de vorige keer een recept gemaakt met 3 citroenen, 425 ml 80% alchahol , 300 ml Suikerstroop en75ml water dit moest goed zijn en rond de 35 % alchahol uitkomen, ik heb dit een tijdje laten lagen en geproefd, ik vond hem heel sterk van alchahol smaken en brandend wat dus lijkt op te veel alchahol  ! Als ik hem verdun dan wordt hij flauw van smaak en minder puur, wanneer kan ik hem het beste verdunnen ? Voor de suiker toevoegen of na de suiker toevoegen , ik kan na suiker toevoegen niet meer meten natuurlijk, of hebben jullie een andere tip ? 
  • Alvast bedankt Gr 
Beantwoorden
9 reacties
Berichten: 22
 Bass
(@bass)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Limoncello

15 citroenen
1.5ltr 95% alc
3 weken maceren

2.25 ltr water
800 gr suiker

Dit is zoals ik limoncello maak .
Smaak en alcohol percentage is perfect zo !
Ik maak de alcohol met het bw recept , voor mij geen turbogist of zoiets ivm teveel bijsmaken !

Beantwoorden
Berichten: 189
Topic starter
(@koperstoker)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Bedankt bass 

ga het proberen ,Gr Koperstoker 

Beantwoorden
Berichten: 22
 Bass
(@bass)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ga je geen spijt van hebben !
Ik gebruik biologische citroenen van de lidl .
Voorzichtig schillen zodat je zo weinig mogelijk wit afschild !

Grtz Bass

Beantwoorden
Berichten: 189
Topic starter
(@koperstoker)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beste bass

als je geen 95% alchahol heb maar lager , 70 a 80% hoeveel minder water en of suiker moet er dan minder in ? 

Gr

Beantwoorden
Berichten: 22
 Bass
(@bass)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Probeer eens met 1.75 ltr water en 600 gr suiker .
Hoe hoger je alc gehalte hoe beter de smaak uit de schilletjes gaat , probeer zeker 80% te gebruiken !

Grt Bass

Beantwoorden
Berichten: 1
(@jeroen1981)
New Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hallo, ik heb net weer een kleine hoeveelheid limoncello gemaakt. Ik gebruik 96 % alcohol uit italie en idd ook de citroenen van de lidl. Je leest ook wel eens (meneerwateetons) dat je gewone citroenen ook kan gebruiken als je ze goed hebt afgewassen. Mijn vraag is als volgt: soms wil mijn limoncello wel eens bevriezen terwijl het alcoholpercentage toch echt zo'n 32% is. Ik meng de alcohol met de water/suiker als 1 deel alcohol 2 delen water/suiker. Dat roer ik vervolgens een paar keer voordat ik het in de flessen giet. Hebben jullie hier ook wel eens last van? Wellicht tips? Ik hoor het graag.

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Jeroen1981, ik zou toch voor BIO citroenen gaan. Voor de sjurretie.
Pesticiden gaan door de hele vrucht heen.

Beantwoorden
Berichten: 46
 Hein
(@hein)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dit is mijn recept, heel vaak gemaakt:

  • ongeveer 3 Kg Italiaanse citroenen (uit Sicilie of Sorrento, via internet te koop, niet goedkoop maar veel meer aroma dan huis-tuin- en keuken citroenen).
  • 1 liter alcohol 96%

Schilletjes (alleen het gele) in de alcohol laten macareren, ca 3 weken.

  • 1,6 liter water met 500 gram suiker verhitten tot alle suiker is opgelost. Laten afkoelen en mengen met de gezeefde citroen-alcohol.

Bottelen en nog ff weekje op fles laten bijkomen. Heerlijk uit de vriezer!!

 

Groeten,

Hein

 

Beantwoorden
mauser
Berichten: 235
(@mauser)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Heb voor mijn Limoncello 200gram geschilde bio citroenen gebruikt van de aldi in Duitsland (zijn daar veeeel goedkoper)  Dit op 2 liter van 92% gezet en een week of 3 laten staan met elke dag even schudden. Na het filteren dit verdunt met 4 liter water en 900 gram suiker. Dat maakte 6 liter heerlijke Limoncello waar een heerlijke smaak aan zit. (dit ook volgens veschillende mensen 🙂 ) Het belangrijkste is dat je de citroenen goed schoon maakt en goed schilt.(zonder het witte). Ge er vanuit dat na het filteren er nog 90% alcohol in zit. 2 liter van 90% verdunnen met 4 liter water maakt dan 6 liter van 30%.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?