Meldingen
Alles wissen

peren likeur

Pagina 1 / 5

Berichten: 261
Topic starter
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Benodigdheden voor ± 500ml likeur:

  • 4 onrijpe handpeertjes
  • 1 stokje kaneel
  • 4 kruidnagels
  • 2 cm gember, geschild en in plakjes
  • 1/2 stokje verse vanille (of een 1/2 theelepeltje vanille-extract)
  • 400 ml wodka
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 ml water

Bereidingswijze:

Spoel de peertjes even af, snij in kwarten en haal het klokhuis eruit. Je kan ze zo met schil en al in een grote weckpot stoppen. Doe dan de kaneel, kruidnagel, gember, vanille (eerst even schrapen en dan de zaadjes + de peul) en wodka in de pot erbij.

Zet de pot op een koele en donkere plaats ongeveer 3 weken weg. Probeer wel af en toe de pot even te schudden.

Na 3 weken haal je alle stukken peer en kruiden uit de pot en zeef je het geheel nog even door een koffiefilter om alle frutseltjes eruit te vissen.

Zet een pannetje op met de suiker en het water en verwarm totdat alle suiker opgelost is. Voeg naar smaak de suikersiroop bij je perenwodka en geniet van je zelfgemaakte perenlikeur! 

Ik bewaar al mijn likeurtjes in de koelkast, gewoon omdat ik niet hou van likeuren op kamertemperatuur. Maar er zit zoveel alcohol in dat je deze likeur ook prima buiten de koelkast kan bewaren (maar wel op een donkere plek!).

http://ongewoonlekker.com/perenlikeur-zelf-maken/

Beantwoorden
66 reacties
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Deze ruim 100 j oude boom hangt weer goed vol met steenpeertjes .
Ze zijn vroeg dit jaar maar we hebben flink zon .
Nog paar weekjes en dan zullen de eerste vallen .
Dan vergisten op melkzuur .
Stoken met geroosterde noten .
Nu al naar uit aan het kijken ?????

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Peren sorteren .

Peren kop en kont eraf .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

peren spoelen .

En grof hakken

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Peren aan de kook brengen en even doorkoken.

Pitjes drijven boven , deze even verweideren.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wachten tot is afgekoeld tot onder 30 graden .

Ph controle gehad , ph aangepast op ph 4
Gist erop en uurtje later als aan gisten.

Nu afwachten .
En zodra gisten over is stoken

Beantwoorden
SaenseOverhaal
Berichten: 224
(@kevin)
Reputable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

@Robbert:

Na grof hakselen nog water toevoegen of komt er voldoende vocht uit de peren zelf tijdens het koken?

Na het koken de vaste delen afzeven?

Kan ik voor appels een vergelijkbare werkwijze aanhouden, aangezien het beide pitfruit zijn?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Na hakken komt er iets water bij zodat het net 3 - 5 cm onder water staat .
Dan koken .
Nee alles gaat zo in gistton zonder zeven .

Ja dit werkt ook perfect bij appels .
(Je hebt dan ook geen enzym toe voegen nodig)
.

Beantwoorden
Berichten: 68
(@dewittelinde)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Zijn dat stoofperen?

Beantwoorden
Vlisbier
Berichten: 135
(@vlisbier)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik heb 4 peren in weckpot gedaan.

2 kaneelstokje

1 liter 90% abv

2 weken marcheren 

600 gram suiker in 2 liter water afkoelen en bij elkaar gieten.

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Op verzoek een foto van waar ik mee verpulver .
Stul Rvs 316 waarvan de zijkant contra geslepen is ..

Beantwoorden
Berichten: 3
(@backertje)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Dank je

Beantwoorden
Berichten: 9
(@tommiller)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Kan dit ook met stoofperen worden gedaan ? Aangezien onze peren niet zoet zijn en weinig sap bevatten zoals bijv de conference peer.
Met welk product werd de ph verlaagd ?
Alvast bedankt

Beantwoorden
Berichten: 818
(@pikketanus)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Kleipeer (synoniem; steenpeer) is ook een stoofpeer dus niet geschoten is altijd mis

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ja dit is een oud stoofperen soort .
De opbrengst aan likeur is niets groot maar wel hemels van smaak. En daar gaat het om .
Ik gebruik fosforzuur ,zwafelzuur ,, calcium sulfaat en calcium carbonaat en kalium chloride voor ph correctie .
In deze peren gebruikte ik wat calcium carbonate

Beantwoorden
Pagina 1 / 5
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?