Meldingen
Alles wissen

Pruimen likeur


Berichten: 140
Topic starter
(@gerard01)
Estimable Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Zag geen topic over pruimen likeur recept.

Ik kreeg 5 kg pruimen, deze heb ik gewassen en laten drogen. Daarna in kleine stukjes en met schil en pit in een 10 liter jerrycan gepropt. Anderhalve kaneelstokje, 600 gram witte basterdsuiker toegevoegd  (opgelost in beetje alcohol) en 5 liter 35% alcohol toegevoegd. En dit laat ik 3 maanden staan. Ik heb rekening gehouden met het vocht wat aanwezig is in pruimen, dat zou ca 85 gram/100 ml zijn, dus voor 5 kg zou dit bijna 4200 ml zijn dan zou het na 3 maanden ca 9.2 L 19% zijn. Ben benieuwd 😉 

Beantwoorden
2 reacties
Berichten: 140
Topic starter
(@gerard01)
Estimable Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden
  • Update , na 3 maanden gezeefd, laten staan en nu nogmaals gezeefd, gaat natuurlijk langzaam omdat ik de suiker al had toegevoegd. Blijft troebel maar de smaak is verfrissend en lekker. Nu ervan afblijven de komende maanden.
Beantwoorden
1 Beantwoorden
@ndré
(@ndre)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1179

@gerard01 de alcohol zit natuurlijk ook in de pruimen die je er weer uit zeeft, net als Sangria maar dan eet je het fruit op

Fijn dat je de smaak lekker vind👌
Groet, @ndré🥃😎

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?