Meldingen
Alles wissen

raffaello zonder raffaello


rinus55
Berichten: 532
Topic starter
(@rinus55)
Honorable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Ingrediënten

800 ml kokosmelk, 400 ml per stuk uit blik
300 g chocolade, wit
200 ml rum, witter

 

Instructies

  1.  De bereiding is uiterst eenvoudig. Verwarm de kokosmelk en los hierin de witte chocolade op. 
  2. Als de chocolade is opgelost, laat je deze iets afkoelen en voeg je de witte rum toe. 
  3. En de likeur is klaar om gebotteld te worden.
  4.  Maakt ca. 1200 ml likeur.

 

ik heb naar mijn eigen smaak 350 ml rum toegevoegt

Beantwoorden
11 reacties
10 Reacties
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1970

@rinus55 Ik heb de Raffaello ook gemaakt:

800 ml kokosmelk

100 gr cocoscreme santen

300 gr witte chocola 

met witte rum(40%) aanvullen zodat het 17% wordt (net als baileys)

Mijn vrouw vond de rum smaak nog iets te veel aanwezig dus misschien maak ik het de volgende keer 15%.

Bij mij is het 1.6 liter likeur geworden, maar dat komt wel op.

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 532

@rumo ik maak het de volgende keer van druiven alc, vermoed dat dit beter smaakt maar lekker is het wel, en op kamer temp vind ik persoonlijk het beste

Beantwoorden
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1970

@rinus55 ik had zelf ook al het idee om het eens met een andere alcohol te proberen.

Beantwoorden
Murmillo
Admin
(@murmillo)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2735

@rumo hebben jullie foto's van jullie creaties.?

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 532

@murmillo ik niet want het was sneller op dan gedacht hahahah valt ook niet heel veel aan te zien, is wit maar ik probeer er de volgende keer aan te denken

Beantwoorden
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1970

@rinus55 ik heb ook nog geen foto gemaakt maar het is witter dan baileys en ik moet flink schudden voor gebruik want het is behoorlijk dik. Dat zal ook wel door de santen komen dat ook wat kokos snippers mee brengt. Je moet natuurlijk wel van kokos houden anders hoef je niet aan dit drankje te beginnen. Ik was al eerder opzoek naar een kokosdrankje voor mijn vrouw 😉 maar dit smaakt beter dan mijn Pina colada dat ook wat meer een cocktail is.

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 532

@rumo klopt dat die eigenlijk iets te dik is voor het gemak, dit weekend ga ik eens aan de gang er mee en proberen met light kokosmelk misschien dat dat het iets dunner maakt, of 10 % minder chocolade. dan denk ik dat je vrouw ook van dat andere recept houdt, daar zit door de raffaello veel kokos smaak aan

Beantwoorden
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1970

@rinus55 dat het wat dik is geworden vindt ik niet erg want het moest ook een cream likeur worden maar er kwamen wat bonken in en die schut ik er uit. Met snoepjes zoals raffaello, drop en pepermuntjes een drankje maken is niet zo mijn ding.

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 532

@rumo ik snap jou wel, ik vond het ook vreemd maar ik was gewoon benieuwd naar de smaak en hij is gewoon lekker, en ja snoep hoort niet in drank hoor ik ze al roepen , maar mijn vrouw vond hem ook top en die drinkt nooit:)

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 532

@rumo vandaag gemaakt met druiven alco en bruine chocolade, wel lekker, maar de kokos is wat onder gesneuwd en de choco speelt de boventoon

1702844416-chocolade.jpg
Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2735
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ben erg benieuwd heren. Binnenkort ook eens proberen.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?