Salaam !
Ik heb mijn druiven geperst en zou het sap niet willen laten fermenteren maar er een ratafia of wijnliquer van maken.
Een soort pineau de charentes of floc de gascogne of iets in die aard. Dus toevoegen van alcohol.
Heeft er iemand ervaring of een goed recept ?
Waarom ik er geen wijn van maak is eenvoudigweg omdat de hoeveelheid veel te klein is en het procede veel te omslachtig
Neem hiervoor op 1 liter sap 1liter inmaak brandewijn .
68 % .
Voeg sap van 1 citroen toe en 320 - 400 gr rietsuiker .
Gebruik je pulp +sap zet dat op 80 % alcohol .
Gebruik sap van 1 citroen op 2 liter.
Na 10 dagen filteren en op Drinksterkte brengen.
Aanvullen met suiker 160 - 250 gram per liter op smaak ..
Bedankt Robbert
Als ik het goed begrijp voeg ik dus eerst 1l alco en 350gr suiker toe aan sap.
Ik voeg er ook nog de pulp aan toe (van het persen) en 1 citroen per 2 liter
10 dagen trekken en dan filteren en nogmaals 200 gr suiker per liter toevoegen
Is het zo ?
Nee er staan 2 methode . 1 is gewoon het ssap alcohol en citroen sap mengen . Suiket erbij en de likeur is klaar .
de andere is met pulp met sap een maceraat
Done volgens je recept
Ik heb er een snuifje kaneel bujgedaan en ga het nu maandje laten rusten in koele kelder
Thanks Robbert