Meldingen
Alles wissen

Ratafia of Vin de Liquer


Psycat
Berichten: 556
Topic starter
(@psycat)
Honorable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Salaam !

Ik heb mijn druiven geperst en zou het sap niet willen laten fermenteren maar er een ratafia of wijnliquer van maken.

Een soort pineau de charentes of floc de gascogne of iets in die aard.  Dus toevoegen van alcohol.

Heeft er iemand ervaring of een goed recept ?

 

Waarom ik er geen wijn van maak is eenvoudigweg omdat de hoeveelheid veel te klein is en het procede veel te omslachtig

 

 

Beantwoorden
5 reacties
Robbert
Berichten: 9926
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Neem hiervoor op 1 liter sap 1liter inmaak brandewijn .
68 % .
Voeg sap van 1 citroen toe en 320 - 400 gr rietsuiker .

Gebruik je pulp +sap zet dat op 80 % alcohol .
Gebruik sap van 1 citroen op 2 liter.
Na 10 dagen filteren en op Drinksterkte brengen.
Aanvullen met suiker 160 - 250 gram per liter op smaak ..

Beantwoorden
Psycat
Berichten: 556
Topic starter
(@psycat)
Honorable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Bedankt Robbert

Als ik het goed begrijp voeg ik dus eerst 1l alco en 350gr suiker toe aan sap.

Ik voeg er ook nog de pulp aan toe (van het persen) en 1 citroen per 2 liter

10 dagen trekken en dan filteren en nogmaals 200 gr suiker per liter toevoegen

Is het zo ?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9926
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Nee er staan 2 methode . 1 is gewoon het ssap alcohol en citroen sap mengen . Suiket erbij en de likeur is klaar .
de andere is met pulp met sap een maceraat

Beantwoorden
Psycat
Berichten: 556
Topic starter
(@psycat)
Honorable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Beantwoorden
Psycat
Berichten: 556
Topic starter
(@psycat)
Honorable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Done volgens je recept

Ik heb er een snuifje kaneel bujgedaan en ga het nu maandje laten rusten in koele kelder

Thanks Robbert

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?