Meldingen
Alles wissen

Recept voor de "echte" Limoncello

Pagina 10 / 17

Berichten: 196
(@sirolf)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beste allen,

1 van mijn vorige pogingen had ik klare limoncello ipv troebele. De smaak zat gelukkig wel goed. Dit wil ik natuurlijk niet meer meemaken. Uit 1 van de andere topics begreep ik dat als je troebel wil vermijden je de alcohol bij het water moet gieten en dat deze op dezelfde temperatuur moeten zijn.

Omgekeerd ga ik voor mijn volgende limoncello dus het water bij de alcohol gieten. Stel dat ik nog meer zekerheid wil over het troebel worden. Zorg ik er dan voor dat het water warmer is dan de alcohol of omgekeerd (de alcohol staat nu in de kelder aan 19°C en het water zou dan op kamertemperatuur zijn en dat is rond de 22°C).

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Het blind slaan heeft te maken met de verhouding onoplosbare oliën/alcohol. Is het alcoholpercentage te hoog dan slaat het niet blind. Is het percentage olie te laag.... ook niet.

Beantwoorden
Berichten: 196
(@sirolf)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dus water bij alcohol en omgekeerd is onzin?

Gewoon suikerwater blijven toevoegen tot het blind uit slaat?

Wel fijn dat er op dit forum zo snel respons is 🙂

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Of dat onzin is durf ik niet te zeggen. Ik verdun altijd de alcohol met water dus water bij de alcohol. Ook zorg ik nooit dat beide op dezelfde temperatuur zijn. Is altijd goed gegaan. Ik neem aan dat je voldoende citroen zestes lang genoeg laat macereren in de juiste hoeveelheid alcohol en dus voldoende oliën in je oplossing hebt. Dan is het enkel een kwestie van terug verdunnen tot het juiste (gewenste) percentage drinksterkte.

Beantwoorden
Berichten: 196
(@sirolf)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ivm de toevoeging van suiker.
vorige keer had ik het suikervolume serieus omlaag gehaald op aanhalen van de bovenstaande berichten.
Ik gebruikte uiteindelijk 500g suiker in 1,5l water bij 1l 96% alcohol (met natuurlijk citroenschillen). Ik gebruik dit als kerstcadeau voor de vrouwen in de familie en de feedback die ik de laatste keer kreeg was voornamelijk dat het niet zoet genoeg was.
Zijn de bovenstaande commentaren dan vnl mannen is mijn bedenking dan? Als man zijnde vond ik het namelijk zeker zoet genoeg 😉

Beantwoorden
Berichten: 18
(@vuurwater)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

hoe lang kan die Limo cello bewaren 

Beantwoorden
Berichten: 196
(@sirolf)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Afhankelijk van het alcoholpercentage tussen de tijd dat je er af kan blijven en eeuwig ?

Beantwoorden
Berichten: 97
(@suzevoke)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

en volgens de likeurmeester:

De Likeurmeester februari 2nd, 2015

Beste Anita,

Leuk om te horen dat u zo enthousiast bent! Na het openen van een fles limoncello vervliegen bepaalde smaakcomponenten waardoor, na een bepaalde tijd, de smaak verandert. Bewaart u de geopende fles heel lang, dan kunnen de smaakcomponenten met elkaar reageren, waardoor er ook een andere smaak ontstaat. Echter gelijk gebotteld en daarna ongeopend is de limoncello wel iets langer houdbaar, reken op tussen de vier en zes maanden.

zie ook  https://limoncello-maken.nl/over-limoncello/

 

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

RenéR: ik ben zo vrij geweest één van je foto's te gebruiken op mijn blog. Als je dat niet oké vind, haal ik em eraf. http://biermaken.blogspot.com/2018/10/aranchello.html

 

Beantwoorden
Locutus
Berichten: 11
(@locutus)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Recept arancello
6 sinaasappels
3 kardemon
1 kaneelstok
1 vanille stokje
600 ml 80% Alc
Twee weken l aten trekken en dan
150 ml water
200 mm sure du cane

Salute

Beantwoorden
Berichten: 13
(@will_cribs)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Citroenen vervangen door appelsienen, of half half, of mandarijnen, kan allemaal. Het vruchtvlees niet doen. Enkel de goed gewassen schillen, liefst bio vruchten. Op een warme zomeravond niet ongevaarlijk, lees comazuipen, hahaha

Beantwoorden
Sebas(bassien)
Berichten: 210
(@bassien)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb de Citroenen (Lidl , biologisch) twee weken laten staan in 80% na toevoegen suikerwater was de kleur troebel maar nu ziet het er niet uit en smaakt hij ook echt niet... wat kan ik verkeerd gedaan hebben? Het enige wat ik kan bedenken is dat de schillen net wel / net niet geheel ondergedompeld waren in de alcohol. Iemand anders nog suggesties ?

Beantwoorden
Sebas(bassien)
Berichten: 210
(@bassien)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dit is dus enkeltje gootsteen by the way

Beantwoorden
Sebas(bassien)
Berichten: 210
(@bassien)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als ik schut is de het wel beter qua kleur . De smaak word alleen niet beter ?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoeveel suiker en hoeveel water heb je bij hoeveel alcohol 80% gedaan?

Heb je de hele schillen gebruikt of enkel de zestes (heel dun geschild zonder wit)?

Beantwoorden
Pagina 10 / 17
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?