Williammmmmmm!!! Ik heb snel gekoekelt!! Weet je, en dit is wat ie zei:
tweaken werkw.Afbreekpatroon: 'twea - ken Herkomst: «Engels Verbuigingen: tweakte (verl.tijd ) Verbuigingen: getweakt aanpassen, precies afstellen, optimaliseren Voorbeeld: `je creatie tweaken totdat het helemaal naar je wens is... Ciciolina,bedankt voor je totaal onbedoelde leermomentje. Top!
Had een hele tekst over het recept, maar ik laat andere dus omgekeerd TWEAKEN. Ik adviseer na Macereren. (alcohol op in laten werken) Geheel op drinksterkte brengen, daarna pas suiker na smaak toevoegen. (Hoewel ik weinig suiker toevoeg , ik houd niet van Citroentje met suiker). Denk aan mijn grootmoeders, de een dronk Zwarte Kip met suiker, de ander dronk Jonge Graanenever met suiker. Toen ik 20 was, dronk ik met beide grootmoeders en neven (schippers op de rijn) ,zonder suiker.
haha ojee, ik ben een nerd, vandaar het tweaken. In mijn vrije tijd speel ik met raspberry pi's en automatiseer ik mijn huis:D
Maar ik maak ook graag dingen zelf, ik kan o.a. creme (voor de huid) maken, zeep en nu hopelijk ook limoncello... Toen ik de schillen in de alcohol had staan direct ook maar een zeep met citroen (olie en schillen) gemaakt. De zeep is allang klaar. De limoncello duurt niet lang meer nu. Ik maak 4 porties met verschillende hoeveelheden suiker en 2 daarvan met citroensap wat ik over had na het oogsten van de schillen. Ik verheug me op het proeven!
ik wil graag ook zelf mijn eigen limoncello gaan maken.
Ik zie van alle soorten recepten voorbijkomen maar ik heb misschien een rare vraag.
Ik heb nog nooit gestookt of iets gebrouwen.
als ik limocello drink heb ik graag dat deze niet te waterig/lopend is maar wat meer stroperig.
hoe is dit te bepalen ligt dit aan de verhouding van suiker met water om de drank wat stroperigger te krijgen of waar moet ik dan rekening mee gaan houden ?
Meer suiker is stroperiger.
ik wil graag ook zelf mijn eigen limoncello gaan maken.
Ik zie van alle soorten recepten voorbijkomen maar ik heb misschien een rare vraag.
Ik heb nog nooit gestookt of iets gebrouwen.
als ik limocello drink heb ik graag dat deze niet te waterig/lopend is maar wat meer stroperig.hoe is dit te bepalen ligt dit aan de verhouding van suiker met water om de drank wat stroperigger te krijgen of waar moet ik dan rekening mee gaan houden ?
ik had al een vermoeden dat het hieraan zou liggen bedankt voor de bevestiging ? ik heb trouwens 2 liter pure alcohol gekocht is het misschien een idee om 2 recepten te proberen van elk 500 cl voor ik grote hoeveelheden begin te maken moest er iets mislukken ook ?
Wanneer je het recept op blz. 1 volgt kan er niets misgaan. Wil je e.e.a. wat zoeter of juist minder zoet dan pas je de hoeveelheid suiker naar wens aan.
er zijn meerdere manieren om dat stroperige te krijgen .
suikersiroop toevoegen .
gelatine toevoegen .
Maar makkelijkste zonder smaak te veranderen is gewoon het ouderwetse standaard gebruikte in likeur dat is de glycerine .
Eventueel suiker samen met glycerine waardoor je toch dat hangende krijgt maar niet dat te zoet maken .
Suikersiroop vervangen dan door de suiker of gewoon als extra toevoeging doen ?
Heb mijn pure alcohol nog niet binnen zodra deze aankomt ga ik eraan beginnen bedankt allemaal voor de tips ?
Gebruik wel liefst biologische citroenen, er zit namelijk veel narigheid op gangbare citroenen wat je liever/beter niet in je limoncello wilt.
En de aller, allerbeste limoncello ter wereld komt uit ...
Groningen. Peize, maargoed, Groningen dus.
https://www.dmclimoncello.com/nieuws-1/
En dat stroperige komt ook goed als je de handel gewoon in de vriezer dondert.
Wat mij betreft ook de enige manier om het spul te drinken, dan proef je het tenminste minder. Niet helemaal mijn ding, WC eend.
Ik maak het al jaren, maar niet voor mezelf.
Van de overgebleven citroensap: lemoncurd maken. Mucho veel lekkerder dan wc eend. Echt HEUL veel lekkerderder.
Suikersiroop vervangen dan door de suiker of gewoon als extra toevoeging doen ? Heb mijn pure alcohol nog niet binnen zodra deze aankomt ga ik eraan beginnen bedankt allemaal voor de tips ?
Om de viscositeit te verhogen kan je VG toevoegen; Vegetale Glycerine. Dit produkt is veilig en wordt gebruikt in allerlai produkten zoals snoep, hoestsiroop, .... met als doel het eindprodukt stroperiger te maken. Bijkomend voordeel is dat het lichtzoet is.
Dus naast alco en gemacereerde citroenschillen, voeg ik rietsuikersiroop en VG toe (80%/20% voor laatste 2).
Bij deze ook mijn eerste limoncello gemaakt.
Nu een week of 2 de diepvries in om dan de eerste slok te proeven.
Op het eerste zicht zag het er alvast goed uit wat mij betreft voor de eerste keer.
Uit 1 liter alcohol iets meer als 3 liter kunnen halen ?salute.