Meldingen
Alles wissen

Recept voor de "echte" Limoncello

Pagina 9 / 17

Berichten: 68
(@freek)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Kan zeker, staat nu een variant bij mij thuis te trekken met naast een hele sinaasappel ook 44 koffie bonen; Zou voor 44 dagen moeten trekken(per liter 95%). Na 44 dagen siroop erbij met 44 theelepels suiker en genoeg water om het 20~30% te laten worden. Soort van grootmoeders recept vanuit Georgië

Beantwoorden
Berichten: 65
 mac
(@mac)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Thnx munckerik

Beantwoorden
Berichten: 11
(@jrobbertm)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb nu anderhalve maand het volgende laten staan:

0,5l alcohol (ethanol 96%) met schillen van 5 sorrento citroenen

0,5l alcohol (ethanol 96%) met schillen van 7 sorrento citroenen

Ik wil nu de schillen eruit zeven, de suiker op gaan laten lossen in water en vervolgens langzaam mengen/toevoegen aan de 2 weckpotten.

Wil tussen de 30 en 35% alcohol uitkomen, niet mierzoet, maar wel stroperig en een mooie fris/zoet balans.

Hoeveel water en hoeveel suiker zou ik volgens jullie in de pan moeten doen om vervolgens 2x1 liter Limoncello te krijgen?

En hoe lang laten staan vervolgens? Ik dacht zelf aan 2 weken.

Beantwoorden
Berichten: 97
(@suzevoke)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

per fles 300gr suiker en 800 ml water om 2 maal 1,5 liter limoncello te krijgen aan een 32% ABV

Beantwoorden
Berichten: 11
(@jrobbertm)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

de limoncello is inmiddels al op, maar het filmpje moest nog gemonteerd worden..... volgende keer toch maar meer maken... 

Waar/welke glucose siroop koop je als ik vragen mag? En waarom dat i.p.v. water mengen met suiker, i.v.m. de dikte?

Beantwoorden
Berichten: 11
(@jrobbertm)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Merci!
En voor 2 maal 1 liter Limoncello?

Die berekeningen ben ik nog niet in thuis. 1 liter alcohol, 600 gr suiker, 1,6 water, maakt 3,2. Hoe bereken je hoeveel verdampt/verdwijnt?

Beantwoorden
Berichten: 97
(@suzevoke)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

zie hierboven; staat trouwens ook al helemaal in het begin van dit topic.  Ik heb hem zo gemaakt en ik vind hem perfect.  Maar ook geen maanden laten staan want dan vermindert hij in kwaliteit

Beantwoorden
Berichten: 97
(@suzevoke)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dat wordt dan even rekenen.  Als je weet dat het gewicht in suiker opgelost in water het totale volume zal doen stijgen met 2/3 van dat gewicht. BV 600gr suiker en 1600ml water geeft 2 liter; of  200 gr suiker opgelost in 366 ml water geeft een halve liter.

Verdampen of kwijtspelen van alcohol.  Zal wel een beetje zijn, maar als je je potten goed gesloten houdt is dat toch verwaarloosbaar is mijn ervaring.

Dus een halve liter suikerwater in uw pot alcohol geeft een liter van een kleine 48%.  Wel wat straf voor limoncello niet?  Of begrijp ik uw vraag niet ?  

 

Beantwoorden
Berichten: 65
 mac
(@mac)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

het is eigenlijk een invertsuiker siroop omdat het gemaakt is van tafel- of kristalsuiker en niet van een zetmeelsuiker, ik vindt het makkelijker oplossen en kristalliseert niet meer en ik denk dat het "mondgevoel" van de drank er ook beter van wordt maar misschien is dat psychologisch hahaha . hierbij de youtube link hoe ik het maak.

 

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welke maat pilfer tang heb jij Rene ?

Ik weet niet welke maat ik moet kiezen, wat is gangbaar ?

Beantwoorden
Berichten: 8
(@johnoetdaam)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Voor nog meer goedkopere alcohol kan je ook hier kijken, om te mengen.

http://www.food4food.nl/

 

Beantwoorden
Berichten: 13
 Sam
(@sam)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Heeft iemand al eens geprobeerd om in plaats van siroop aan de citroenalcohol toe te voegen (of andersom) de citroenschillen in suiker te leggen nadat ze uit de alcohol zijn gevist? De techniek wordt al wel gebruikt bij citrusschillen die niet eerst in alcohol hebben gelegen en het resultaat heet oleo saccharum. 

Misschien krijg je nog een sterkere smaak van de citroenen als je dit als extra stap toevoegt na het macereren. Als iemand dit al geprobeerd heeft dan ben ik zeer benieuwd naar de resultaten. 

 

Hier meteen een filmpje dat het misschien wat duidelijker maakt: 

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Sam: dat heb ik nog niet geprobeerd. Ik gebruik wel het sap van de geschilde citroenen, bij het maken van de siroop.

Beantwoorden
Sebas(bassien)
Berichten: 210
(@bassien)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Voor iedereen die niet van lezen houdt:

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Na het macereren, maak ik siroop van suiker, water en citroensap om er Limoncello van te maken

 

Beantwoorden
Pagina 9 / 17
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?