Meldingen
Alles wissen

Rozen likeur


Robbert
Berichten: 7653
Registered
Topic starter
(@robbert)
Illuster Lid
Deelgenomen: 4 jaar geleden

alc 90% . 500 ml . 18 gr rozenblad . 4 gekneusde amandel , de helft van schil van 1 citroen , 1 kruid nagel . dit 10 dagen trekken . filteren , 200 ml suiker siroop en aanvullen met water tot 1 liter.

Beantwoorden
22 reacties
1 Beantwoorden
marcel1966
Registered
(@marcel1966)
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 143
  • @robbert ga mijn vrouw blijmaken, en haar rozenstruiken kaal plukken 🤣, hopelijk vind ze de liqeur lekker,dat maakt weer veel goed dan. 
Beantwoorden
Peterke
Berichten: 8
Registered
(@peterke)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Hi Robbert,

ik wil deze graag eens proberen. Heb je hem zelf al geprobeerd? Zijn die amandelen belangrijk?

 

 
 
Beantwoorden
Robbert
Berichten: 7653
Registered
Topic starter
(@robbert)
Illuster Lid
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ja , deze heb ik vroeger wel vaker gemaakt .
De amandelen zijn wel een stukje van de basis .

Beantwoorden
Peterke
Berichten: 8
Registered
(@peterke)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 1 jaar geleden

ok, bedankt voor je antwoord. Dan doe ik ze er zeker in.

 
 
Beantwoorden
Haak
Berichten: 242
 Haak
Registered
(@haak)
Actief Lid
Deelgenomen: 10 maanden geleden

@Robert

 

Rozenblad ?!

koop je dan een bos rozen of is het risico op bestrijdingsmiddelen dan te groot?

Beantwoorden
5 Reacties
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7653

@haak je kunt rozen uit eigen tuin gebruiken maar je kunt ook rozenblad gewoon kopen bij kruiden winkels .

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7653

@haak je kunt rozen uit eigen tuin gebruiken maar je kunt ook rozenblad gewoon kopen bij kruiden winkels .

Beantwoorden
Haak
 Haak
Registered
(@haak)
Deelgenomen: 10 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 242

@robbert

ga ik dat eens proberen

ben rozen inkoper 

leek me leuk om zo wat voor me leveranciers te doen 

maar denk dat de kwekers het zelf niet aan durven🤣

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7653

@haak Je maakt vast vrienden met rozen likeur . 

En misschien een moment van romantiek .  Wanneer je een glas serveert ook een rozenblad in het glas laten drijven ..

Beantwoorden
Haak
 Haak
Registered
(@haak)
Deelgenomen: 10 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 242

@robbert

Ehhh de meeste rozenkwekers zijn 50+ mannen ..niet echt mijn doelgroep 😬

maar ik snap wat je bedoelt .misschien reageert me vrouw erop 😁

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1213
 dumo
Registered
(@dumo)
Nobel Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

hoy, 

Zijn het de blaren van de struik dat je gebruikt of zijn het de bladeren van de bloem, of kun je ze beiden gebruiken 🤔 .

 

Grts

 

Dumo

Beantwoorden
2 Reacties
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7653

@dumo. Van de bloem . 

Volgens mij kun je bij web shop pit &,pit  gedroogde rozenblad ook krijgen 

Beantwoorden
dumo
 dumo
Registered
(@dumo)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1213

@robbert

Ik dacht het al, want zijn de bloemen die goed ruiken. 😉 

bedankt.

grts

 

Beantwoorden
Pruttel
Berichten: 67
Registered
(@pruttel)
Actief Lid
Deelgenomen: 6 maanden geleden

Hallo Robert,

Dit recept heeft me aan het denken gezet!!!
Zelf maak ik siropen van o.a. vlierbloesem, meidoornbloesem, enz. Deze bloesems zouden dus ook gebruikt kunnen worden voor likeur!
Zijn de andere ingrediënten (amandel, citroen en kruidnagel) nodig bij een bloemen-likeur en wat is hun functie?

Tsjoch!

Beantwoorden
8 Reacties
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7653

@pruttel er zijn veel  recepten waar bloesem en dergelijke in word gebruikt .

Hybiscus , paarde bloem , kamille ,lindebloezem , limoen blad ,citroen gras , oranje bloezem enz enz .

Ja vlier bloezem meidoorn het kan allemaal .

Er zijn sterke smaken die opzich kunnen gebruikt bmaar ook waarbij een contrast nodig is voor een goed balans . Soms met je accenten brengen om andere smaken beter uit te komen . 

Beantwoorden
Pruttel
Registered
(@pruttel)
Deelgenomen: 6 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 67

@robbert Dat contrast intrigeert me! Bij citroen en kruidnagel kan ik me enigszins een (smaak-)voorstelling maken... Maar wat zou bij meidoorn passen? (Of is dit freewheelen wat smaak betreft?)

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7653

@pruttel nee is niet freewheelen hoewel je kunt vanalles natuurlijk proberen 

Meidoorn  +,  lavendel ,zoethout jeneverbes en engelwortel 

Beantwoorden
Pruttel
Registered
(@pruttel)
Deelgenomen: 6 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 67

@robbert FANTASTISCH!!!!! Je bent een kanjer en een encyclopedie!
Wat zijn je aanbevelingen voor vlierbloesem? (Binnenkort ook te oogsten.)

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7653

@pruttel

Vlierbloezem  o.a  + jeneverbes , lijsterbes , karwij zaad ,limoen , citroen , Curaçao schil  , BlackBerry , cranberry ,kaneel 
Beantwoorden
Pruttel
Registered
(@pruttel)
Deelgenomen: 6 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 67

@robbert Ok, Denk dat deze toevoegingen laag zijn tov de hoeveelheid bloesem... Betekent voor mij dat ik een grote voorraad proefflesjes aan moet gaan leggen om een plezierig drinkbare likeur te maken. Maar vooralsnog hartelijk bedankt voor je aanwijzingen!!!

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7653

@pruttel ik kom zowiezo binnen kort met een aantal recepten . Ik zal even meidoorn en Vlierbloezem naslaan . 

De Vlierbloezem is ook veel gebruikt.et de andere erbij aangegeven producten in een gin waarbij de jeneverbes , vlierbes  lijsterbes  samen  50 % van totaal is . Aangevult met de bloezem karwij  , citrus schillen 

Beantwoorden
Pruttel
Registered
(@pruttel)
Deelgenomen: 6 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 67

@robbert De natuurlijke omgeving zit vol bijzondere smaken! Denk dat de meeste mensen hier geen/weinig idee van hebben.

Beantwoorden
Deel:

©2021 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?