Geen Quarante Tres maar Quatre, dit vanwege de 44 suikerklontjes en 44 koffiebonen die je nodig hebt in dit recept.
Benodigdheden:
1 grote of 2 normale biologische sinaasappels
44 koffiebonen
44 suikerklontjes
1 halve vanillepeul
1 liter Eau de vie of een goedkope wodka als je niet over eau de vie beschikt
Neem een flinke Weckpot.
Pak een heel grote sinaasappel, of anders 2 normale. Wel biologisch want de niet biologische sinaasappels zijn aan de buitenkant behandeld met een waslaagje en dat is funest in dit recept.
Was de sinaasappel, wrijf hem goed droog. Maak met een mes heel veel kleine kerfjes in de schil en steek de koffiebonen hierin. Als je niet alle koffiebonen in de schil kwijt kunt dan geeft dat niks, leg ze maar op de bodem van de Weckpot en leg de sinaasappel met zijn met koffiebonen gevulde schil hier bovenop.
verdeel de 44 suikerklontjes gelijkmatig rond en op de sinaasappel en steek het vanillestokje tussen de suikerklontjes.
Begieten met Eau de Vie, wodka of eventueel Cognac (dit is wel een duurdere oplossing maar ook erg lekker)
Persoonlijk ben ik voor het gebruik van een goede eau de vie!
Laat de drank heel toepasselijk 44 dagen trekken, de suiker zou nu helemaal opgelost moeten zijn. Filter het geheel en Proost!
Uw zelfgemaakt Quarante Quatre!
Foto ter illustratie (Op de foto zijn kruidnagelen gebruikt ipv koffiebonen, maar zo snap je wat de bedoeling is)
Mijn vader maakte dit recept vroeger al. Het had toen volgens mij een andere naam. Het probleem was alleen dat het nooit de 44 dagen haalde. Elke dag een klein borreltje proeven haha. Echt heel lekker!
Haha ja dat is een bekend probleem met deze hobby. Zoveel borrels die tijd nodig hebben. Kan me voorstellen dat dat in veel huishoudens niet werkt
je kunt wel normale sinaasappels gebruiken als je deze schoonmaakt met een soda oplossing hiermee kun je de stoffen namelijk van de schil verwijderen
Klopt, maar je raakt zo ook al een deel van de kleur en de smaak kwijt. Het beste is om voor biologisch te gaan. Koop ze niet los maar altijd in een netje, dan kun je op het label lezen of de waslaag gebruikt is of niet. Staat er altijd op.
ik doe dat dal jaren,maar ik gebruik kruidnagels,maar ik wil ook wel eens met koffiebonen proberen,kruidnagels vind niet iedereen lekker,gooi ook gewoon citroenen met en zonder suikker in een pot, ga zometeen met mint proberen is nog niet bevroren .gr.?Chris
ik doe dat al jaren maar dan met kruidnagel ,maar wil dit recept ook wel eens proberen ,niet iedereen houd van kruidnagel , gooi ook citroen met suiker en zonder suiker in een pot,nu ga ik mint die nog buiten staat in een fles gooien kijken wat dat word.
muntblaadjes in sterke alcohol worden binnen de kortste keren zwart en slap en geven bijna geen smaak af. Ik heb het geprobeerd en viel erg tegen
Strandjutter bedankt kan ik mischien de fles nog redden heb het er net in gedaan.gr.?Chrisv
heb hem omgeschud maar smaakt naar munt,heeft er maar 4uurtjes ingezeten,maar wel flinke hoeveelheid gebruikt dus er kort in laten en het was verse mint.gr.?Chrisv
Heb nu een gallameloen in een pot gedaan met40%ben benieuwd wat dat word.in roemenie boren ze een gat in een watermeloen en vullen die met zelfgestookte en laten die een a twee mnd staan de binnezijde lost op schijnt lekker te zijn ,ik heb het zelf niet geprobeerd,maar als ik het getest heb laat ik wat horen.gr.?Chris.v
mag ik vragen op hoeveel percent alc ja dit hebt gemaakt
ik heb hier 50 percent en moet dus naar denk ik 40 percent ,heb eens ergens een formule gevonden maar ben ze kwijt,help dus
grts wally
Ik kijk niet op een % iedereein die mij bezoekt weet dat het bij mij plus minus is, maar ik probeer wel 40% aan te houden.voor een vrouwen drankje.ik zelf drink aleen puur, soms vind ik een van 50% ook lekker,maar dat is persoonlijk,maar hou je aan 40% of minder,bv.28 %voor dames drankjes,gr.?Chris.v
he wally gooi een beetje water er bij en meet het alc.gehalte,hou een beetje van 50%reserve voor als je te veel verdunt hebt,ik werk niet met moeilijke formules,gr.?Chris.v