Fabrikanten hanteren:
Likeuren 15 á 16%, sterke dranken zoals jenever, whisky etc 38 - 40%
Dat klop wat je zegt,maar ik ben geen fabrikant en soms is het met wat meer% lekkerder,net zo als ik soms een glaasje van50% leker vind,jack is ook 45% dat is maar wat je lekker vind,gr?Chris.v
tnks allemaal
Ik wil mijn likeurtje wel graag rond de 30-40%, zo drinkt het vrouwtje er ook wat minder van en kan ik wat langer meegenieten 😉
zo drinkt het vrouwtje er ook wat minder van en kan ik wat langer meegenieten
Ja, ja, ik begrijp 'em...........
Heerlijk dit drankje! Toprecept!
Morgen komen mijn nieuwe potten met kraantje binnen en dan ga ik dit recept maken. Wil deze nu wel eens proeven!
Ik zou het ook wel willen maken, maar lijkt mij een beetje geprul om de koffie bonen in de sinaasappel te steken. Hoeft dat ?
Je kunt denk ik ook sneetjes in de sinaasappel maken en dan de koffiebonen erin steken
ik heb ze nu ,dus twee opgezet over een week of drie ,suiker is opgelost en mmmmmm is geproeft ,LEKKER
Ik heb al 3 mnd peren,ananas en citroenen met suiker en zonder suiker staan en vond nog 5liter wilde kersen op alcohol ln de kelder zaterdag komt bezoek gaan we proeven,denk dat het lekker is ruikt in ieder geval goed.gr.?Chris.V
De mijne staat ook.
Ik heb het recept wel 1,5 keer gedaan anders is het zo weinig. De sinaasappels waren alleen in zeer groot formaat beschikbaar dus dat zijn er maar 2 geworden, anders komen ze boven de drank uit. Om toch een beetje vals te speen heb ik van 1 sinaasappel de schilletjes toegevoegd (zonder het wit, net als bij het limoncello maken)
Je kunt de sinaasappel nu al ruiken, ik denk dat dit best lekker gaat worden.
Oh ja, ik begon met kerfjes in de sinaasappel te maken en dan een koffieboon er in, maar je kunt de koffieboon ook zonder kerfje de schil in drukken, Gaat heel makkelijk.
Oh ja, de sinaasappels zijn biologisch, dat scheelt weer boenen op de schil.
Om toch een beetje vals te speen heb ik van 1 sinaasappel de schilletjes toegevoegd (zonder het wit, net als bij het limoncello maken)
Ben, ik denk dat dit zelfs beter is dan de hele sinaasappel of kan iemand mij uitleggen waarom zou je (de) hele sinaasappel(s) erin zou doen?
Ik volg slechts het recept. Wel is het zo dat er nu ook sap door de gaatjes in de schil uit de sinaasappel kan worden getrokken door de alcohol. Of dat ook echt gebeurt weet ik niet.
Iedereen is lyrisch over dit recept dus ik probeer het uit ?
Het Franse woord "Quarante Quatre" betekent "44"