Meldingen
Alles wissen

Sinaasappel-koffielikeur 'Quarante-quatre'

Pagina 4 / 6

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Moet dit hem worden recept exact gevolgd zelfs het halve vanille stokje en geen hele

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Lummel zet hem op de verwarming gaat sneller.

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Gaat goed komen, lekker tijdje laten staan, maar proeven kan al vrij snel hoor ?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ja Jan,na 15 min.kun je hem al proeven,maar dan is hij niet op smaak,en van dat proeven is hij al op voor het klaar is,je kent Lummel,lekker warm zetten,ik zet hem in de zomer in de zon.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Geen woord gelogen Chris, kom net uit het bos en had hem al weg gezet in het donker voor 44 dagen maar verdomd ik proef waar hij naar toe gaat.

Echt gewoon in het licht? Dan doe ik dat. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dit dus na ongeveer 2 uur. Suiker niet opgelost. Zie je het halve vanillestokje. Zal ik er 1 van maken of zo houden.

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Niets aan doen Lummel, specerijen gaan snel overheersen. Gun het de tijd. Suiker is over een week wel opgelost. Niet schudden, je kunt zo nu en dan de pot een beetje walsen. Dit gaat lekker worden. Tenminste, ik beloof dat de dames het lekker zullen vinden. Ikzelf houd niet zo van zoet.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ook niet dus de weckfles zal het wel 44 dagen redden. Maar hou je wel van zoet,  ja dan istie voor de 44 dagen op. Geen discussie mogelijk. Red ik het wel?

En kost goddomme geen drol. Laat hem zoal het is. Verwarming of niet dat is effe de vraag. En anders maak ik er 2 en probeer beiden manieren een buil kan je er niet aan vallen hahaha

Beantwoorden
Berichten: 137
(@davidoff)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

44 suikerklontjes en 44 koffiebonen.....logisch toch dat je dan voor 44% gaat 🙂

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Man man man, zulke simpele logica en ik heb er niet aan gedacht. Natuurlijk heb je 100% gelijk. Volgende keer doe ik het wel met 44%. Begrijp overigens wel waarom dit geen 44 dagen haalt. Nu al lekker. Fantastische sinaasappelsmaak maar de koffie en vanille moet nog komen denk ik. Die proef ik heel erg op de achtergrond. 

Beantwoorden
Berichten: 137
(@davidoff)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Daarom ook dat ik opzettelijk de 44 dagen maceratie achterwege heb gelaten. Een weckpot met kraantje is al helemaal uit den boze bij dit brouwsel. Koffiebonen en vanille hebben langere tijd nodig om hun aroma's vrij te geven

Beantwoorden
Berichten: 137
(@davidoff)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

1, 33 liter in de maak. Nu het moeilijke gedeelte; nl. er +/- 44 d vanaf kunnen blijven.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Sinds 15 december staat mijn pot nu en ik moet zeggen dat hij echt lekker is. Eerst sinaasappel en dan vloeit de koffiesmaak helemaal uit. Nog 22 daagjes wachten. 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik had niet verwacht dat je er zo lang van af kon blijven Lummel, dit getuigt toch wel van zelfdiscipline.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Sinds  de t500 is schraalhans geen keukenmeester meer dus kan ik prima wat vergeten. 

Beantwoorden
Pagina 4 / 6
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?