Ik heb het ook gemaakt vandaag ? alleen met 30 suikerklontjes, moet niet te zoet worden. Nu 40 dagen wachten, ben benieuwd.
Vroeger werd dit vaak in de zomer gemaakt,en op de vensterbank in de zon gezet,dan hadden de vrouwtjes met kerst een lekker borreltje,ik gebruik ook vaak hele zwarte kersen uit Roemenie die zet ik dan op alc.en suiker.vrouwtjes zijn er gek op.ik zelf drink het niet,heb het wel geproefd,moet zeggen is lekker.dus nu is de tijd er voor,op de vensterbank in de zon krijg je nog meer smaak.
Ja is comerciele drank,ik drink alleen wat thuis gestookt is.
Deze gemaakt en staat nu 2,5 week.......HEERLIJK,!!!!
0,45ltr alcohol van 93%
0,55 ltr barle duc
30 suikerklontjes
halve vanille stokje
......als die de 6 weken maar gaat halen ????
Ja is comerciele drank,ik drink alleen wat thuis gestookt is.
De commerciele heet 43 ChrisV....
Haha mooi gemaakt Cees ?
Bij de himberen heb ik dat overigens ook,wel minder maar toch
Heb je biologische sinaasappel gebruikt? En zo niet, heb je dan de sinaasappel goed gereinigd?
Waren biologisch (voor wat dat waarheid is) en ik heb ze afgespoeld
van zelfde sinaasappels maak ik orangechello ? en geen bezinksel. Kan het van koffiebonen zijn ? Schimmel?
Schimmel lijkt me niet, er zit toch wel behoorlijk wat alcohol in? Als er te weinig alcohol in zit kunnen het ook de oliën zijn die niet (goed) oplossen.
Koffiebonen kan zijn maar daar durf ik niets van te zeggen (er zijn hele vette varianten).
Ok nou ja alcohol percentage is volgens recept
0,45ltr alcohol van 93%
0,55 ltr barle duc
30 suikerklontjes
halve vanille stokje
Zou het kwaad kunnen of schudden en opdrinken?
Met het water wordt het net als bij limoncello en oranchello verdund en dan kan het blind slaan.
Volgens mij kan het weinig kwaad maar......eerlijk gezegd ....durf ik er niet echt een uitspraak over te doen.
Wat gebeurt er als je het schudt? lost het dan weer op? Het kan zijn dat het door het lagere staan e.e.a. gaat scheiden.