Meldingen
Alles wissen

Sinaasappel-koffielikeur 'Quarante-quatre'

Pagina 5 / 6

Berichten: 132
(@ronnor)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb het ook gemaakt vandaag ? alleen met 30 suikerklontjes, moet niet te zoet worden. Nu 40 dagen wachten, ben benieuwd.

Beantwoorden
Berichten: 132
(@ronnor)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Vroeger werd dit vaak in de zomer gemaakt,en op de vensterbank in de zon gezet,dan hadden de vrouwtjes met kerst een lekker borreltje,ik gebruik ook vaak hele zwarte kersen uit Roemenie die zet ik dan op alc.en suiker.vrouwtjes zijn er gek op.ik zelf drink het niet,heb het wel geproefd,moet zeggen is lekker.dus nu is de tijd er voor,op de vensterbank in de zon krijg je nog meer smaak.

Beantwoorden
Cees
Berichten: 15
 Cees
(@cees)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ja is comerciele drank,ik drink alleen wat thuis gestookt is.

Beantwoorden
Berichten: 132
(@ronnor)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Deze gemaakt en staat nu 2,5 week.......HEERLIJK,!!!!

0,45ltr alcohol van 93%

0,55 ltr barle duc

30 suikerklontjes

halve vanille stokje

 

......als die de 6 weken maar gaat halen ????

Beantwoorden
Cees
Berichten: 15
 Cees
(@cees)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ja is comerciele drank,ik drink alleen wat thuis gestookt is.

De commerciele heet 43 ChrisV....  

Beantwoorden
Cees
Berichten: 15
 Cees
(@cees)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Haha mooi gemaakt Cees ?

Beantwoorden
Berichten: 132
(@ronnor)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb deze ook gemaakt en hij is heerlijk alleen na een 3 tal weken stilstaan komt er bezinksel onderin, zie foto.... kan dit kwaad en is het overstuur?..

Bij de himberen heb ik dat overigens ook,wel minder maar toch

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Heb je biologische sinaasappel gebruikt? En zo niet, heb je dan de sinaasappel goed gereinigd?

Beantwoorden
Berichten: 132
(@ronnor)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Waren biologisch (voor wat dat waarheid is) en ik heb ze afgespoeld 

 

van zelfde sinaasappels maak ik orangechello ? en geen bezinksel. Kan het van koffiebonen zijn ? Schimmel?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Schimmel lijkt me niet, er zit toch wel behoorlijk wat alcohol in? Als er te weinig alcohol in zit kunnen het ook de oliën zijn die niet (goed) oplossen.

Koffiebonen kan zijn maar daar durf ik niets van te zeggen (er zijn hele vette varianten). 

Beantwoorden
Berichten: 132
(@ronnor)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ok nou ja alcohol percentage is volgens recept 

0,45ltr alcohol van 93%

0,55 ltr barle duc

30 suikerklontjes

halve vanille stokje

 

Zou het kwaad kunnen of schudden en opdrinken?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Met het water wordt het net als bij limoncello en oranchello verdund en dan kan het blind slaan. 

Volgens mij kan het weinig kwaad maar......eerlijk gezegd ....durf ik er niet echt een uitspraak over te doen.

Wat gebeurt er als je het schudt? lost het dan weer op? Het kan zijn dat het door het lagere staan e.e.a. gaat scheiden.

Beantwoorden
Pagina 5 / 6
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?