Meldingen
Alles wissen

Sinaasappel-koffielikeur 'Quarante-quatre'

Pagina 6 / 6

Berichten: 132
(@ronnor)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Losr wat op maar niet helemaal.....heb de fles eens uit de koelkast gehaald kijken of dat scheelt. 

Beantwoorden
Berichten: 59
(@uridium)
Trusted Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Zo, ook hier net twee potten in productie genomen. Met m'n zelfgestookte en houtgerijpte brandewijn @ 43% ABV

1643571597-Cuarente_y_cuatro.jpg
Beantwoorden
2 Reacties
Admin
(@stookforum)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 6759

@uridium Af en toe een beetje proeven, dit wordt heel snel heel erg lekker.

Beantwoorden
(@uridium)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 59

@stookforum Met genoegen 😉

Beantwoorden
Berichten: 59
(@uridium)
Trusted Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Naar aanleiding van het advies van @Stookforum hebben we na twee weken al geproefd... WOW!!! Omdat wij geen wodka gebruiken maar onze eigen gestookte brandy (houtgerijpt), heeft 'ie na twee weken al een waanzinnig lekkere smaak en pas de helft van de suiker is opgelost. Dat was precies goed voor ons qua zoetheid, dus we hebben de eerste pot maar meteen 'geoogst'. Maar uit pure nieuwsgierigheid laten we pot nr. 2 de volledige 44 dagen doorlopen 😉

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@uridium)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 59

Inmiddels toch ook pot 2 geoogst: die is zoeter en sterker van smaak, maar niet per sé lekkerder. Denk dat we de volgende batch weer rond 2 weken/15-18 dagen gaan oogsten, met behoud van recept, want dat is uitstekend 🙂

Beantwoorden
Carlo
Berichten: 4
(@carlo)
Active Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

vraagje als je klaar bent met de quatre quatre knijp je de sinaasappel dan uit of wordt het dan minder lekker?

 

Beantwoorden
2 Reacties
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 410

@carlo geen idee, wil ik ook weten en of je de boel moet schudden af en toe

Beantwoorden
(@concha)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 139

@carlo Er zijn 2 manieren om dit te maken. De meesten doen de appelsien in de alcohol, anderen hangen deze boven de alcohol. De eerste methode geeft meer smaak en oliën, de tweede methode is wat verfijnder van smaak.

De appelsien gooi je weg, deze knijp je dus niet uit. Het beste is eruit gehaald. Als je dit doet, wordt het heel troebel. Je moet maar eens proberen een stukje appelsien ervan te proeven. Of knijp de appelsien uit in een ander glas en proef ervan. 

Beantwoorden
Berichten: 26
(@maart229)
Eminent Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

goedemiddag, 

Ik heb de likeur 44 gemaakt volgens het recept hier boven. Hij staat nu +\- 46 dagen alleen de suiker is niet volledig gesmolten/opgenomen. Nog langer laten staan of gewoon zeven en drinken?

 

Bedankt alvast 

Beantwoorden
Pagina 6 / 6
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?