Omdat een kruidenbitter drankje ongeveer een complete inhoud van een kruidenier nodig heeft heb ik zoiets "laat maar".
Ik kwam deze kruidenmix tegen en dat is natuurlijk om te delen.
Traditioneel Zweeds kruidenbitter
Met deze Zweedse kruiden maak je het traditionele Zweedse kruidenbitter van Maria Treben. Dit is een combinatie van diverse kruiden die steunt op eeuwenoude kennis, op het traditioneel verwerken van kruiden en een streven naar natuurzuivere kwaliteit.
Voeg de inhoud (90g) bij anderhalve liter jenever of brandewijn van tenminste 38%. Schud deze flessen enkele malen per dag gedurende 2 tot 6 weken. Filter het Zweedse kruidenbitter (bv. door een koffie- of theefilter gieten) en vul het in een fles.
ik zal het eens uit proberen
Daar gaat ook een behoorlijke kruidenierswinkelinhoud in π
juist 3 x100 gr besteld hier in duitsland dus even uit proberen
Superhandig deze kruidenmix. Verder lees ik dat dit drankjeΒ bloedzuiverend, ontslakkend en vertering bevorderderlijk werkt. MawΒ weer een exuus om na het genieten van het avondmaal een neutje boven te halen π
Β
Ik heb vandaag ook een zak Zweedse kruiden gehaald en op alcohol gezet, 14 dagen schudden en bij de kachel staan. De alcohol word al mooi donker in een paar uur.
Groet, @ndrΓ©??
Heb hier ook 1.5ltr staan, dit heeft 4 wk gemacereerd. Hoe maak je dit drinkbaar? Het is enorm bitter. Moet er ook nog suiker toegevoegd worden? Dit staat niet in het recept.
ik ken de drank niet maar bitterheid kun je afzwakken met drup citroensap en wat honing .
Bedankt voor de tip. Heb net 150g suiker opgelost en toegevoegd. Drank was nog 65%, aangelengd tot 40%.
robbert ik heb ook 3 flessen staan ga nu citroen en honing in 1 fles doen
Β
Zal zeker verschil maken .!