Meldingen
Alles wissen

Vraagje aarbeienlikeur


Berichten: 9
Topic starter
(@onrust)
Active Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Wie kan me helpen. Ik dacht een aardbeienlikeur te maken volgens het recept in de Volkomen stookgids. Volgens het simpele recept eerst de aarbeien onderdompelen in 80% alcohol. Dan na een week zeven en 'verdunnen met hoogstens dezelfde hoeveelheid alcohol.' Lijkt mij wat raar. Bedoelt hij verdunnen met siroop? Of snap ik t recept gewoon niet?

gr

Beantwoorden
4 reacties
2 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9961

@onrust aardbeien hebben een fragiele smaak .

Daarom kun je ze het besten kneuzen en in alcohol zetten. Vul een pot met aardbeien. Giet de alcohol erin tot het net onder staat en laat deze inderdaad 3 weken staan.  Als je alcohol van 80% gebruikt en je vult het aan met een zelfde volume als het alcohol deel met een suikersiroop kom je op een  percentage van ongeveer 40% uit 

Beantwoorden
(@onrust)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Active Member
Berichten: 9

@robbert

Top. dank!

Beantwoorden
stookje
Berichten: 138
(@stookje)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

https://homedistiller.org/forum/viewtopic.php?t=2199

is mijn favoriete recept voor het macereren van aardbeien en met suiker de laatste beetjes smaak in siroop vangen.

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@onrust)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Active Member
Berichten: 9

@stookje Ziet er mooi uit, ik bewaar m voor de volgende ronde, kan ik ze vergelijken!

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?