Meldingen
Alles wissen

Zelf Amaretto maken

Pagina 2 / 2

Berichten: 2
(@sjoonum)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Dank voor de antwoorden! Voor mijn eerste keer ga ik werken met amandelextract van de bitteramandel.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als je amandel extract gebruikt voor amaretto
of ammaretto vextract hoef je niet bang te zijn voor cyanide die smaak is op andere wijze verkregen dan gewone infusie.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Koud weer dus de amaretto van  3  jaar geleden eerst maar geopend.

Geen slappe di saronno  . . Maar ouderwets gemaakt  met bittere amandelen  en percentage van 38 % 

Warm worden van heerlijke likeur . 

1668884935-IMG_20221119_194931504.jpg
Beantwoorden
2 Reacties
(@grensjager2)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 45

@robbert ik heb maar een theelepel geproefd vanmiddag maar …. 😁💪✅

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@grensjager2 dat krijg je alleen als je echte amandelen en andere ingrediënten gebruikt.

Essances en Extracten zijn en blijven aftreksels en kunnen nooit op in smaak en karakter tegen over goede originele producten.

Beantwoorden
Berichten: 10
(@rummetje)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ik gebruik dit recept altijd voor Amaretto. Iedereen vindt het heerlijk. Heb het recept van een ander forum.

 

1 cup water
½ cup granulated sugar
1 cup brown sugar
2 cups vodka
2 tablespoons almond extract
2 teaspoons vanilla extract

Beantwoorden
3 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@rummetje ik gebruik  Bittere en zoete amandelen. Vanille , kaneel , nootmuskaat ,rietsuiker ,caramel  en 65 % alcohol .

Extracten gebruik ik nooit . Geeft nooit de nuances die  een vers product levert .

( Pasgeleden nog extract  honing bourbon van still Spirit gekregen.  Drank daaruit lijkt in de verte vaag op iets maar ik durf het mijn vrienden niet voor te zetten .  Heb het gevoerd aan gootsteen )

 

 

Beantwoorden
(@pikketanus)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Prominent Member
Berichten: 818

@robbert hoe zorg je ervoor dat het cyanide aandeel niet te groot wordt? Kan dat door rekening te houden met aantal amandelen en hoeveel glaasjes je consumeert? Of moet je neutraliseren (wat niet voor ieder is weggelegd)?

Ben gek op amaretto, maar is vaak iets te zoet

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@pikketanus je moet zonder Cyanides afbreken ongeveer 2 en halve liter van de amaretto zo ik die maak ineens achterover knallen om een   dosis te krijgen waarbij je in problemem komt. Ik denk dat je eerder als door de alcohol in coma ligt. 

combinatie van Waterstof peroxide en uv breekt Cyanide af  .

Ze zeggen wel eens alleen uv maar dat duurt weken .  Daarnaast blijft ook bij destilleren een groot deel achter in ketel . Alleen gebonden Cyanides kunnen mee komen . ( Het ethyl carbamaat)

 

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?