Recept voor Absint
10 liter alcohol 85%
250gr Alsemkruid
530 gram Anijszaad
450 gram venkelzaad
100 gram hysop
50 gram engelwortel
24 uur laten trekken ,
afStoken
na afstoken in de helft [5 liter )
150 gram alsem
150 gram Anijs
100 gram hysop
125 gram citroenmelisse
30 gram kaneel
30 gram zoethout
trekken op 50 graden .
hierna door kaasdoek filteren en de rest alcohol toevoegen .
Op 70% sterkte brengen .
Variatie hierop absint likeur
In plaats van op 70 % brengen
Bij Bottelen op ! liter
450 ml absint
350 ml water toevoegn [gedistileerd of chaudfontaine )
en 200 ml suikersiroop 65%
Hey Robbert, mijn recept is door de jaren heen heel wat gewijzigd, maar sinds enkele jaren gebruik ik deze :
voor 1liter :
30gr alsem
60gr venkel
100gr anijszaad
5gr kalmoes
5gr zoethout
3gr koriander
48uur laten macereren en dan afstoken
kleuren met (12 à 24 uur)
10gr verse munt
10gr hyssop
10gr citroenmelisse
Dat gaat richting pernod recept
Zal zeker heel lekker wezen .
Ik zal eens proberen .
Ik heb ook veel verschillende andere recepten nog .
Ik kom zelf qua smaak wel steeds weer dicht bij het oude franse 1830 recept terug.
zo ieder zijn smaak
Ik ken die site .
Ik heb zelf ook de originele recepten van pontalier en pernod uit de periode van voor de absint wet .
Ik heb ook het oude recept in en originele Horex [ leerboek likeur stokerij] uit 1820.
dat recept heb ik ruim 30 jaar geleden voor eerst geprobeerd en vreemd genoeg kom ik steeds weer terug bij de oude traditionele absint , benedictine , chartreuse en izarra recepten .