Meldingen
Alles wissen

Absint


Robbert
Berichten: 9926
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Recept voor Absint

10 liter alcohol 85%

250gr Alsemkruid

530 gram Anijszaad

450 gram venkelzaad

100 gram hysop

50 gram engelwortel

24 uur laten trekken ,

afStoken  

na  afstoken  in de helft [5 liter )

150 gram alsem

150  gram Anijs 

100 gram hysop

125 gram citroenmelisse

30 gram kaneel

30 gram zoethout 

trekken op 50 graden .

hierna door kaasdoek filteren en de rest alcohol toevoegen .

Op 70% sterkte brengen .

 

Variatie hierop absint  likeur

In plaats van op 70 % brengen 

Bij Bottelen op ! liter

450 ml absint

350 ml  water toevoegn [gedistileerd of chaudfontaine ) 

en 200 ml suikersiroop  65%

 

 

 

 

 

 

 

Beantwoorden
4 reacties
Berichten: 362
(@skoldt)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hey Robbert,  mijn recept is door de jaren heen heel wat gewijzigd, maar sinds enkele jaren gebruik ik deze :

voor 1liter :

30gr alsem
60gr venkel
100gr anijszaad
5gr kalmoes
5gr zoethout
3gr koriander

48uur laten macereren en dan afstoken

kleuren met (12 à 24 uur)

10gr verse munt
10gr hyssop
10gr citroenmelisse

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9926
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dat gaat richting pernod  recept 

Zal zeker heel lekker wezen .

Ik zal eens proberen .

 

Ik heb ook veel verschillende andere recepten nog .

Ik kom zelf qua smaak wel steeds weer dicht bij het oude franse 1830 recept terug.

zo ieder zijn smaak 

 

Beantwoorden
Berichten: 362
(@skoldt)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Op  http://www.feeverte.net/recipes.html  staan er heel wat absint receptjes.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9926
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik ken die site . 

Ik heb zelf ook de originele recepten van pontalier en pernod uit de periode van voor de absint wet . 

Ik heb ook het oude  recept in en originele Horex [ leerboek likeur stokerij] uit 1820.

dat recept heb ik ruim 30 jaar geleden voor eerst geprobeerd en vreemd genoeg kom ik steeds weer terug bij de oude traditionele absint , benedictine , chartreuse en izarra recepten .

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?