Meldingen
Alles wissen

Advocaat


RummyDummy
Berichten: 82
Topic starter
(@rummy)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Goedendag allen, vandaag advocaat gemaakt naar aanleiding van een eerdere topic hier gepost.

1677862719-20230303_174204.jpg
Beantwoorden
8 reacties
RummyDummy
Berichten: 82
Topic starter
(@rummy)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Naar het recept van Piet  10 eidooiers,400gram kristalsuiker, 1 pakje vanillesuiker, 750ml alcohol van 40%, 200ml slagroom. Ik had gelezen dat het goedje 70°C moest worden verwarmd dit heb ik gedaan maar gaf niet de gewenste 'vla' dikte dus heb ik er aardappelzetmeel bij gedaan op goed geluk....dit was een succes en deed geen afbraak aan de smaak. Nu de holle chocolade eieren nog vullen en genieten maar! Ben zelf geen advocaat liefhebber maar kan deze echt aanbevelen. 👍 

1677863193-20230303_172725.jpg
Beantwoorden
RummyDummy
Berichten: 82
Topic starter
(@rummy)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Mochten er mensen zijn met advies om de juiste dikte te krijgen,  post ze gerust 

Beantwoorden
4 Reacties
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@brandt-r ik zie twee mogelijkheden, de eerste is de temperatuur, eidooiers stollen volledig bij 80 a 84 graden, dus je hebt waarschijnlijk wat laag gezeten qua temperatuur.

 

Anderzijds zie ik dat je meer alcohol gebruikt dan de recepten die ik net zag, die gaan uit van 150 a 300 ml op eenzelfde hoeveelheid eierdooiers.

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1832

@alchemist, ja dat denk ik ook. Juiste verhoudingen  en juiste temperatuur, roeren met de temperatuurmeter er in.

Beantwoorden
(@pikketanus)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Prominent Member
Berichten: 818

@brandt-r moet het ook weer eens maken, maar had vermoeden dat slagroom of gecondenseerde melk wat overbodig is en t wat waterig houdt... deze zal ik er volgende uitlaten, ook omdat ik het bij andere recepten nauwelijks tegenkom

Beantwoorden
RummyDummy
(@rummy)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 82

Hey @pikketanus , het is wel zo dat je met slagroom zelf een baksteen nog lekker maakt! 😉 ik houd wel dan de regel aan om het gekoeld te bewaren met beperkte houdbaarheids datum

Beantwoorden
RummyDummy
Berichten: 82
Topic starter
(@rummy)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Mmm....ja okee de temperatuur heb ik laten oplopen tot 72°C ivm de eventuele bacteriën groei. Waar ik ook bang voor was is het punt dat de alcohol in dat recept mee verwarmt word en schat dan maar eens in hoeveel % erover blijft na het verdampen hierbij. Kan wel proeven dat er gelukkig nog genoeg over gebleven is! 😆 bedankt voor jullie reacties 

 

 

Beantwoorden
1 Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 410

@brandt-r ik heb bijna precies het zelfde gemaakt en de verhouding klopt niet, ik heb 500 ml van 72% in plaats 750 ml van 40% en naar wat alchemist naar de 83 graden gebracht en toen werd die iets dikker en nu afgekoeld vind ik de dikte prima, iets dikker dan vla

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?