Naar het recept van Piet 10 eidooiers,400gram kristalsuiker, 1 pakje vanillesuiker, 750ml alcohol van 40%, 200ml slagroom. Ik had gelezen dat het goedje 70°C moest worden verwarmd dit heb ik gedaan maar gaf niet de gewenste 'vla' dikte dus heb ik er aardappelzetmeel bij gedaan op goed geluk....dit was een succes en deed geen afbraak aan de smaak. Nu de holle chocolade eieren nog vullen en genieten maar! Ben zelf geen advocaat liefhebber maar kan deze echt aanbevelen. 👍
Mochten er mensen zijn met advies om de juiste dikte te krijgen, post ze gerust
Mmm....ja okee de temperatuur heb ik laten oplopen tot 72°C ivm de eventuele bacteriën groei. Waar ik ook bang voor was is het punt dat de alcohol in dat recept mee verwarmt word en schat dan maar eens in hoeveel % erover blijft na het verdampen hierbij. Kan wel proeven dat er gelukkig nog genoeg over gebleven is! 😆 bedankt voor jullie reacties