Meldingen
Alles wissen

Appeltaart vergisten.


Ray
Berichten: 5
 Ray
Topic starter
(@odinssonn)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Dag medestokers,

Ik zat net een appeltaartje te verorberen en ik vroeg me af of je van appeltaart en mout drank kan stoken. 

Heeft iemand al eens een poging gewaagd? 

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
8 reacties
Robbert
Berichten: 10163
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beantwoorden
1 Beantwoorden
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1946

@robbert leuk receptje maar ik vond het eind resultaat iets te zuur dus ik denk dat ik de volgende keer voor een andere appel ga in plaats van de granny smith.

Ouwe appeltaart of ander afval verstoken tot drank is wel heel duurzaam en dat is tegenwoordig wel een beetje mode 😆 😆 

Beantwoorden
Ray
Berichten: 5
 Ray
Topic starter
(@odinssonn)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Dank Robbert, ik heb me meteen geabonneerd oo je kanaal.

Wat ik eigenlijk bedoelde was of iemand wel eens de taart zelf heeft vergist en dan afstoken. De bakker heeft wel eens een paar punten taart over en in plaats van weggooien er drank van maken.

Beantwoorden
SaenseOverhaal
Berichten: 241
(@kevin)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Uiteindelijk zal alles waar suiker in zit wel in enige mate vergistbaar zijn. Of t de moeite waard is qua opbrengst danwel smaak is wellicht een poging waard?

Beantwoorden
4 Reacties
Ray
 Ray
(@odinssonn)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Active Member
Berichten: 5

@kevin 

Ik ga de bakker maar eens aanspreken dit weekend.

Beantwoorden
SaenseOverhaal
(@kevin)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 241

@arvelo wellicht bij je gebak nog een aandeel gerstemout toevoegen en ook een maischstap inzetten? Wellicht dat eventueel zetmeel in t gebak dan ook nog omgezet wordt en een bijdrage aan de vergistbare suikers geeft?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10163

@kevin het meel / zetmeel is gebakken tot korts. Dus niet goed omzetbaar meer. 

 De suikers uit het fruit en eventuele toegevoegd suikers zouden nogiets kunnen opbrengen masr dan heb je meer dan een paar punten appeltaart nodig. 

Dan is er wel of niet zout toegevoegd en zijn de gebruikte rozijnen en krenten gezwaveld geweest. Als dat zo is kun je  een fatsoenlijke vergisting wel vergeten .

( Net als die onzin van roggebrood gebruiken je kunt van eind producten als taart e.d. niet veel  goeds verwachten)

Beantwoorden
SaenseOverhaal
(@kevin)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 241

@robbert zie daarom eerste reactie. T zal wellicht enigszins vergisten. Of en wat t resultaat wordt weet Ray enkel door te proberen.

Uiteraard volledig met je eens dat je met goede basisproducten meer kans maakt op een beter en veel smakelijker eindproduct. Dat heb je mij, maar ook vele anderen al onderwezen.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?