Meldingen
Alles wissen

Asperges likeur

Pagina 1 / 3

@ndré
Berichten: 1159
Topic starter
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Recept voor asperge likeur:

voor de medestokers die van asperges houden

De schillen van de asperges op alcohol zetten een een tijd laten staan.

Daarna verdunnen tot drinksterkte.

Succes er mee.

groet, @ndré

Beantwoorden
35 reacties
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Wel de schillen er uit halen,ik had Adriana verteld dat je van de schillen soep kon trekken,ze had het gedaan maar de schillen in de soep gelaten en ook nog klein gesneden goed bedoeld maar niet te vreten,voor de rest kan ze heel goed koken maakt lekerdere erwtensoep dan mij.gr.??Chris.V.

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1159
Topic starter
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Haha, al doende leert men?

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Helemaal tot snot koken, staafmixer er in en door een fijne zeef wrijven.

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1159
Topic starter
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Asperges niet koken, gewoon bij de alcohol en later uitzeven?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ja Jan achteraf maar ik zat die schillen uit mijn nek te trekken,en eens houd het op.gr??Chris.V.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Asperges niet koken, gewoon bij de alcohol en later uitzeven?

 Haha voor de likeur inderdaad, maar ik wilde Adriana een goede tip geven voor Chris zijn aspergesoep 🙂

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Jan ze maakt nu een perfecte aspergessoep,ik eet nooit in restaurants ik vind het lekkerst wat zij kookt.maar asperges is in Roemenie niet bekend dus ze wist er niets vanaf,ik leer het haar en zij maakt het beter dan mij.gr.??Chris.V

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Neem aan dat er ook wat suiker aan te pas komt?? (likeur 😉 ) zal m zelf niet maken...... Maar andere?

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1159
Topic starter
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi Oengabunga, 

volgens mij hoeft er niks meer bij dan de asperge schillen.

natuurlijk kun je zelf de smaak zo maken dat je het misschien ook lekker vind.

Beantwoorden
3 Reacties
(@harrymuyres)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 120

@ndre ik had er de eerste keer heeeel veel schillen bijgedaan, smaakte wat bitter. Na een tijdje staan was dit minder, zeker na bijvoegen eiken snippers.

Vandaag weer een probeersel, minder schillen en vanaf begin ook eiken snippers medium toast erbij! 

Beantwoorden
@ndré
(@ndre)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1159

@harrymuyres 

zo moet je toch voor jezelf bepalen wat je lekker vind.

mooi dat het beter is geworden na wat verandering.

Cheers 

Groet, @ndré😎🥃

Beantwoorden
(@harrymuyres)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 120

@ndre 👍

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden
Beantwoorden
Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

likeuren: Zijn dranken die in hun samenstelling gebruik maken van 50 grammen suiker of meer per liter drank. Meestal is dit tussen 200 en 350 gr/ltr.

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

gerdy, suiker voeg ik altijd met kleine beetjes tegelijk, als laatste toe.

Veel recepten van likeuren zijn meestal te zoet.

Beantwoorden
Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

idd rob, om een goed recept te bekomen moet je vaak puzzelen met suiker.maar om het een likeur te noemen zou er toch een 200 gram moeten in zitten. anders is het geen likeur,maar bv een kruidendrank. zoals dit vind ik geen recept,maar eerder marceren . ik heb hier al nog wat de revue zien passeren,als ze konden  staken ze hun oude sokken op alcohol om maar een recept te hebben. alles moet geleerd worden met vallen en opstaan. maar een echt goed recept zijn er tientallen flessen vertrokken in de gootsteen . dan hebben ze nog niet gepraat over de dichtheid van een likeur bv verkregen door glucose, arabische gom ,kandij suiker en zo verder.

maar ja wie ben ik? 

mvg gerdy

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

gerdy, veel mensen volgen blindelings een recept zonder tussentijds te proeven en willen het liefst hun drank in een dag klaar hebben.

Ik ben bijvoorbeeld bij een bierproeverij geweest waar de echte bierbrouwers bij het proeven je precies kunnen vertellen welke gist en hop er in het bier is gebrouwen.

Dat moet je natuurlijk leren en vergt ook tijd en een brede kennis van alle ingrediënten.

Datzelfde is ook het geval bij het proeven van likeuren en moet je voor openstaan.

Probeer eens wat minder suiker in je likeuren en maak het wat stroperiger met het bindmiddel agar agar (heb je héél weinig van nodig)

 

Beantwoorden
Pagina 1 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?