Recept voor asperge likeur:
voor de medestokers die van asperges houden
De schillen van de asperges op alcohol zetten een een tijd laten staan.
Daarna verdunnen tot drinksterkte.
Succes er mee.
groet, @ndré
Wel de schillen er uit halen,ik had Adriana verteld dat je van de schillen soep kon trekken,ze had het gedaan maar de schillen in de soep gelaten en ook nog klein gesneden goed bedoeld maar niet te vreten,voor de rest kan ze heel goed koken maakt lekerdere erwtensoep dan mij.gr.??Chris.V.
Haha, al doende leert men?
Helemaal tot snot koken, staafmixer er in en door een fijne zeef wrijven.
Asperges niet koken, gewoon bij de alcohol en later uitzeven?
Ja Jan achteraf maar ik zat die schillen uit mijn nek te trekken,en eens houd het op.gr??Chris.V.
Asperges niet koken, gewoon bij de alcohol en later uitzeven?
Haha voor de likeur inderdaad, maar ik wilde Adriana een goede tip geven voor Chris zijn aspergesoep 🙂
Jan ze maakt nu een perfecte aspergessoep,ik eet nooit in restaurants ik vind het lekkerst wat zij kookt.maar asperges is in Roemenie niet bekend dus ze wist er niets vanaf,ik leer het haar en zij maakt het beter dan mij.gr.??Chris.V
Neem aan dat er ook wat suiker aan te pas komt?? (likeur 😉 ) zal m zelf niet maken...... Maar andere?
Hoi Oengabunga,
volgens mij hoeft er niks meer bij dan de asperge schillen.
natuurlijk kun je zelf de smaak zo maken dat je het misschien ook lekker vind.
Recepten van asperge-ijs, asperge-likeur en asperge uit de oven.
http://eten-en-drinken.infonu.nl/recepten/98752-asperge-uit-de-ovenasperge-ijs-of-aspergelikeur.html
likeuren: Zijn dranken die in hun samenstelling gebruik maken van 50 grammen suiker of meer per liter drank. Meestal is dit tussen 200 en 350 gr/ltr.
gerdy, suiker voeg ik altijd met kleine beetjes tegelijk, als laatste toe.
Veel recepten van likeuren zijn meestal te zoet.
idd rob, om een goed recept te bekomen moet je vaak puzzelen met suiker.maar om het een likeur te noemen zou er toch een 200 gram moeten in zitten. anders is het geen likeur,maar bv een kruidendrank. zoals dit vind ik geen recept,maar eerder marceren . ik heb hier al nog wat de revue zien passeren,als ze konden staken ze hun oude sokken op alcohol om maar een recept te hebben. alles moet geleerd worden met vallen en opstaan. maar een echt goed recept zijn er tientallen flessen vertrokken in de gootsteen . dan hebben ze nog niet gepraat over de dichtheid van een likeur bv verkregen door glucose, arabische gom ,kandij suiker en zo verder.
maar ja wie ben ik?
mvg gerdy
gerdy, veel mensen volgen blindelings een recept zonder tussentijds te proeven en willen het liefst hun drank in een dag klaar hebben.
Ik ben bijvoorbeeld bij een bierproeverij geweest waar de echte bierbrouwers bij het proeven je precies kunnen vertellen welke gist en hop er in het bier is gebrouwen.
Dat moet je natuurlijk leren en vergt ook tijd en een brede kennis van alle ingrediënten.
Datzelfde is ook het geval bij het proeven van likeuren en moet je voor openstaan.
Probeer eens wat minder suiker in je likeuren en maak het wat stroperiger met het bindmiddel agar agar (heb je héél weinig van nodig)