beste leden , ik kwam onlangs bij de lokale fruitboer een hele mooie partij bananen tegen , wel nog groen maar voor die prijs kon ik het niet laten , dacht 0.75cent den tros , dus meenemen die handel .. daarna thuis de oven op 180 graden gezet en op 2 bakplaten mijn bananen gelegd en voor een klein uurtje in de oven , rijpen dan heel snel , komen mooi zwart ( ben vergeten foto's te nemen ) daarna alle bananen in de gistingsemmer gedaan , samen met 10 liter suikerwater en 2 blokjes verse bakkersgist , (even opgelost in beetje lauw water , ) daarna met zuurstofrijk water aangevuld tot 15 liter en daarna 8 a 10 dagen laten fermenteren .
Resultaat , goed gelukt , ruikt zacht na distileren na bananen ,
Alcoholpercentage weet ik niet, heb helaas nog geen meter ( vorige gesneuveld ) maar ontvlamt op lepel ,
En de smaak 😉 ?
Ik heb het ook eens geprobeerd met 200 kg,maar niemand vond hem lekker.gr.?Chris.V.
banaan laat je beste drie maanden rijpen op fles, zonder te lageren .dan komt de smaakt ten goede .
Ik vond die bananen smaak wel terug maar niet lekker,vind druiven en appels wel lekker.gr.?Chris.V.
Gaan die bananen met de schil in de oven of zonder? En hetzelfde voor het fermenteren...met of zonder schil??
Groetjes ?
Bakken van banaan: waarschijnlijk zonder schil.
Fermenteren: sowieso zonder schil en tot pulp roeren.
Je moet wel veel van bananensmaak houden, het is net als tomatenwijn erg "smaak-dominant".
En weeer bedankt voor de hulp
?