Meldingen
Alles wissen

Banaan


Berichten: 64
Topic starter
(@janwetteren)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

beste leden , ik kwam onlangs bij de lokale fruitboer een hele mooie partij bananen tegen , wel nog groen maar voor die prijs kon ik het niet laten , dacht 0.75cent den tros , dus meenemen die handel .. daarna thuis de oven op 180 graden gezet en op 2 bakplaten mijn bananen gelegd en voor een klein uurtje in de oven , rijpen dan heel snel ,  komen mooi zwart ( ben vergeten foto's te nemen ) daarna alle bananen in de gistingsemmer gedaan , samen met 10 liter suikerwater en 2 blokjes verse bakkersgist , (even opgelost in beetje lauw water , ) daarna met zuurstofrijk water aangevuld tot 15 liter en daarna 8 a 10 dagen laten fermenteren . 

Resultaat , goed gelukt , ruikt zacht na distileren na bananen ,

Alcoholpercentage weet ik niet, heb helaas nog geen meter ( vorige gesneuveld ) maar ontvlamt op lepel , 

 

Beantwoorden
8 reacties
Berichten: 522
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

En de smaak 😉 ?

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik heb het ook eens geprobeerd met 200 kg,maar niemand vond hem lekker.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

banaan laat je beste drie maanden rijpen op fles, zonder te lageren .dan komt de smaakt ten goede .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik vond die bananen smaak wel terug maar niet lekker,vind druiven en appels wel lekker.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Gedetineerde
Berichten: 26
(@gedetineerde)
Eminent Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Gaan die bananen met de schil in de oven of zonder? En hetzelfde voor het fermenteren...met of zonder schil??

Groetjes ?

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Bakken van banaan: waarschijnlijk zonder schil.
Fermenteren: sowieso zonder schil en tot pulp roeren.
Je moet wel veel van bananensmaak houden, het is net als tomatenwijn erg "smaak-dominant".

Beantwoorden
Berichten: 124
(@figaro)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Beantwoorden
Gedetineerde
Berichten: 26
(@gedetineerde)
Eminent Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

En weeer bedankt voor de hulp
?

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?