Ik heb onlangs deze beerenburger gemaakt. Het is vrij lastig om voor kleinere hoeveelheden en met een lager alcoholpercentage (tijdens het macereren) de juiste verhoudingen te kiezen. Ik ben uitgegaan van een berekend eindvolume maar dat viel lager uit doordat er vocht achterblijft in de ingrediënten en in de koffiefilter. Denk dat ik daardoor een nog krachtigere kruidenbitter heb gemaakt en hou hier volgende keer rekening mee.
De smaak is prettig en veelzijdig maar ik proef wel iets van een zeepachtige nasmaak. Is de kruidnagel voor mij te overheersend? Of, ligt dit aan de PH-waarde (tussen de 5 en de 6 maar dichter bij de 5) Bestaat er zoiets als een norm voor kruidenbitters betreft zuurtegraad?
Ruwe stook vanuit een suikerwash zo'n 62%. Ben er inmiddels achter dat een opvolgende spiritrun beter is maar daar had ik niets meer van staan. Vetzuren/carbonzuren? Hoe kom ik daar vanaf?
Hallo allen, ik ben een beginnende stoker en heb dit recept geprobeerd. Ik weet niet wat ik fout heb gedaan maar het is niet te drinken zo bitter. Is hier nog iets aan te doen of gewoon de gootsteen in gooien en opnieuw proberen?
Heeft iemand een idee waar we de benodigde ingrediënten makkelijk en het liefst goedkoop kunnen verkrijgen? Ik wil dit zeker een keer gaan proberen.