Meldingen
Alles wissen

Bourbon informatie

Pagina 2 / 3

Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

het enige wat er verschild is dat het niet in Usa wordt gemaakt verder als je naleest voldoet bovenstaande aan de norm van bourbon.
de recepten kloppen verder.
bakkers gist is een Saccharomyces cerevisiae dus dat klopt ook .
Hoewel elk merk zijn ook daarin eigen recepturen heeft om de gist te maken
sterker nog het is overgenomen uit een manual afkomstig van een distilleerderij in Louisiana.

Aquavit is Scandinavisch .
Highland whiskey kan ook niet in nederland .
Cognac wordt ook maar op paar 100 vierkante km gemaakt
enz .

maar er zijn ook mensen die
Gin op suikervergisting basis maken .
Erger nog is dat er wordt van roggebrood iets gemaakt wat ook nog whiskey wordt genoemd . dan zit je toch ver van de drank af.
Nog erger er zijn mensen die alcohol van suikers stoken daar een paar millimeter essence in gieten en dat whiskey of cognac noemen .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

( ik gebruik de bourbon voor de cuffs & buttons van te maken . staat meer bekend onder merknaam Southern Comfort .)

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Als je meer weet over Southern Comfort zou ik dat graag horen robbert, het is een van mijn lievelings drankjes.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

staat ergens hier op de site gompie .
Ik heb het ooit geplaatst .
Cuffs and buttons recept .

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Heerlijk deze discussie. Het is een beetje vroeg maar zou er bijna een drankje bij pakken. Kan niet wachten op mijn eerste bourbon.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

staat ergens hier op de site gompie . Ik heb het ooit geplaatst . Cuffs and buttons recept .

https://www.stookforum.nl/thread/cuffs-and-buttons-southern-comfort/

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik vergist 10 kilo zacht gekookte hele mais,gooi er 9 kilo suiker bij en 25 gr.natte bakkersgist bij,en vul het vat tot 70-75 ltr.daarna op eiken darkrost snippers,en daarna op gebruikte snippers vd druiven.gooi er nu ook wat gerookt eiken bij,denk dat maandag of dinsdag de ketel aan gaat,ben zelf benieuwd wat het word.want vorigge keer heb ik het anders gedaan,was lekker maar wil altijd beter resultaat.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Die 10 kg.is als de mais droog is en ik hem nog moet koken.wel goed gaar koken.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Gebruik wel goede honing van natuurwinkel niet AH of zo .
Tijdens het verwarmen van honing wordt de smaak zachter van de honing . Belangrijk is even te proeven tussen door .
Wanneer ik de honing verwarm staat deze ruim 1 u .30 op bij mij .
(Maar dan is het ook goddelijke lekker )

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

hallo ik heb een pakket bij munkerik gekocht en is van gisteren aan het gisten gaat als een trein mss vilgende week eens dat andere pakket kopen want mijn fruit gaat dit jaar niet veel brengen alleen pruimen appels en peren

gr erik

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ChrisV bij jou maïs per 10 kg 1 kilo diastatisch mais gebruiken zet de zetmeel beter om waardoor beter vergist en niet zoveel suiker nodig is . Dus ook de suikeralcohol smaak minder . ( suiker alcohol is scherper )
Een goede shortcut voor beter product is na het doorkoken de maïs de mais invriezen .
Hierdoor gaan de celwanden stuk waardoor de suikers ( zetmeel bestaat uit polysacharide ) vrijkomen .
na vriezen op 23 gr brengen en gist erbij .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wat ga je maken ? wat voor gist ??

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik weet dat hij met meer suiker scherper van smaak word.en in de diepvries heb ik geen plaats,moet altijd reserve plaats hebben,want moet soms 100 kippen slachten,ach ik probeer het zo vind ik het niet lekker dan probeer ik weer wat anders,maar op dit moment heb ik nog ongeveer 180 kg mais om te verstoken.dus buiten die twee die staan te vergisten nog 18 ketels van 70-75 ltr.en er zullen ook nog wel druiven en pruimen komen.dit jr.krijg ik de kelder vol en blijft er wat liggen voor volgende jr.?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Heb vandaag de mais gestookt 80 liter stookwijn opbrengst 17 ltr.van 40% en 1.5 ltr van 30% die gaat morgen weer de ketel in,17 ltr.staat nu in de zon met snippers

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Wat ik gisteren gestookt heb dat heb ik net geproefd,een heel lekker glas geur kleur en smaak heel goed ben zeer tevreden,en dat van iets dat gisteren uit de ketel is gekomen,onvoorstelbaar,gaat morgen al in de fles.ik wist niet dat je zo iets goeds in zo korte tijd kon maken

Beantwoorden
Pagina 2 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?