Is er iemand die wel eens geëxperimenteerd heeft met ‘gekke’ suikers als winegums of redbull of noem eens gekke suikerhoudende zaken...
Heey Bas, jazeker heb ik dat. CocaCola met gist. Geen goed idee.
De sint-Maarten snoep opbrengst van mijn buurmeisje in 2012 (geruild voor vers snoep uit de supermarkt), nou dat was wel een succes. Tijdens de vergisting rook het hele huis naar snoepjes en toen ik die E-nummer bom heb gestookt kreeg ook iedereen in huis trek in snoep.
Van meneeer wateetons:
verstoken. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen (maar zullen het hierbij
laten). Wij hebben, serieus, een flesje met energy drink-distillaat staan. Het
is ongeveer net zo vies als echte energy drink, maar dan wel met 40% alco-
hol. Wodka-Red Bull eat your heart out.
light-dranken.
beetje naloop mag.
en misschien wel een toffe combinatie met cola- of cassismoonshine.
Smaakte het ook?
Ik heb toevallig vanmiddag het idee opgevat om eens wat rogge te fermenteren en daar een 10 zakjes vanillesuiker bij te doen. Even wachten tot de ton leeg is, en dan gaat ‘t erin.
Is het rogge of roggemout?
Roggemout, vrijdagmiddag eerste biertje op....dan krijg je dat. Ga ik gekke dingen zeggen
Het advies is om roggemout tot 30% van je beslag uit te laten maken.
Maar verder roggemout geeft hele mooie smaaktonen en geeft je bier ook een hele mooie kleur. Infusie maisch op 1 temperatuur voor het beste resultaat.
Dank je, alleen is mijn doel om er een (beetje gezoete) whiskey van te stoken.
Zat te denken aan 5Kg roggemout, 10 zakjes vanillesuiker en bakkersgist. Dat alles tot een totaal van 25ltr brengen
Hahaha wat een goede anekdote
Ik ben bang dat je van dat zoete weinig meer terug gaat proeven. Whiskymout met niet te veel fenolen erbij en op een vers eiken vat. De vanille komt van het hout. Ik zou ook voor een mooie whisky gist gaan.
zit wel wat in, misschien de vanillesuiker maar bewaren voor wat anders.
Ik zou daar een lekkere cake mee bakken en wat in toetjes verwerken 😉
Ik heb ook altijd gekke dingen geprobeerd,hadden alleen niets met stoken te maken.?helaas ben ik nog zo.