Meldingen
Alles wissen

Gekke probeersels

Pagina 1 / 3

Sebas(bassien)
Berichten: 210
Topic starter
(@bassien)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Is er iemand die wel eens geëxperimenteerd heeft met ‘gekke’ suikers als winegums of redbull of noem eens gekke suikerhoudende zaken...

Beantwoorden
38 reacties
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Heey Bas, jazeker heb ik dat. CocaCola met gist. Geen goed idee.
De sint-Maarten snoep opbrengst van mijn buurmeisje in 2012 (geruild voor vers snoep uit de supermarkt), nou dat was wel een succes. Tijdens de vergisting rook het hele huis naar snoepjes en toen ik die E-nummer bom heb gestookt kreeg ook iedereen in huis trek in snoep.

 

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Van meneeer wateetons:

FRISDRANK-MOONSHINE
Als het suiker bevat kun je het vergisten, en als het alcohol bevat kun je het
verstoken. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen (maar zullen het hierbij
laten). Wij hebben, serieus, een flesje met energy drink-distillaat staan. Het
is ongeveer net zo vies als echte energy drink, maar dan wel met 40% alco-
hol. Wodka-Red Bull eat your heart out.
INGREDIËNTEN
×frisdrankdrank (zie blz. 121)
BEREIDING
1Maak de frisdrankdrank van cola, Red Bull, cassis et cetera. Geen
light-dranken.
2Voer de ruwstook uit.
3Verdun tot beneden de 40%.
4Voer de fijnstook uit. Scheid voorloop, middenloop en naloop. Een klein
beetje naloop mag.
5Laat gedurende minstens drie maanden rijpen; houtlagering is optioneel
en misschien wel een toffe combinatie met cola- of cassismoonshine.
6Verdun tot drinksterkte (circa 40%).

 

Beantwoorden
Berichten: 120
(@willempy)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Smaakte het ook?

 

 

Beantwoorden
Berichten: 120
(@willempy)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb toevallig vanmiddag het idee opgevat om eens wat rogge te fermenteren en daar een 10 zakjes  vanillesuiker bij te doen. Even wachten tot de ton leeg is, en dan gaat ‘t erin.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Is het rogge of roggemout?

 

Beantwoorden
Berichten: 120
(@willempy)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Roggemout, vrijdagmiddag eerste  biertje op....dan krijg je dat. Ga ik gekke dingen zeggen

 

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Het advies is om roggemout tot 30% van je beslag uit te laten maken.

Maar verder roggemout geeft hele mooie smaaktonen en geeft je bier ook een hele mooie kleur. Infusie maisch op 1 temperatuur voor het beste resultaat.

 

Beantwoorden
Berichten: 120
(@willempy)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dank je, alleen is mijn doel om er een (beetje gezoete) whiskey van te stoken. 

 

Beantwoorden
Berichten: 120
(@willempy)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Zat te denken aan 5Kg roggemout, 10 zakjes vanillesuiker en bakkersgist. Dat alles tot een totaal van 25ltr brengen  

 

Beantwoorden
Sebas(bassien)
Berichten: 210
Topic starter
(@bassien)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hahaha wat een goede anekdote

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ben bang dat je van dat zoete weinig meer terug gaat  proeven. Whiskymout met niet te veel fenolen erbij en op een vers eiken vat. De vanille komt van het hout. Ik zou ook voor een mooie whisky gist gaan. 

 

Beantwoorden
Berichten: 120
(@willempy)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

zit wel wat in, misschien de vanillesuiker maar bewaren voor wat anders.

 

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik zou daar een lekkere cake mee bakken en wat in toetjes verwerken 😉

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik heb ook altijd gekke dingen geprobeerd,hadden alleen niets met stoken te maken.?helaas ben ik nog zo.

 

Beantwoorden
Pagina 1 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?