dit is een gin recept volgens " moderne " methode " uit een boek voor de professionele industrie . Gewichten en hoeveelheden dus even voor kleinere hoeveelheid worden terug gerekend . Let op ! De filter methoden lijkt verstandig iets aan te passen .
Over asbest filteren? Dat spul kun je toch ook snuiven?
Mooi receptje uit den oude doosch weer Rob; Top!!!
het komt uit een van mijn modernste boeken Marnix .
Dus al iets minder Ambachtelijke manier van gin maken .
Maar in ieder geval beter dan knoeien met suiker alcohol en essence of roggebrood.
tja asbest wie is er niet mee opgegroeid van onze generatie .
mijn modernste boeken
Dan spreek je toch al snel over ruim 100.000 jaar voor Christus. π
Maar zonder gekheid, het is een prachtige meerwaarde voor dit forum met dit soort posts.
Weer een heel ander recept dan ik had.
Klopt . Dat andere is ouder Bauke ..
Komt meer uit de ambachtelijke tijd .
hoewel ook voor bovenstaande ook geld dat de gebruikte alcohol uit granen moet zijn gestookt .
Ah dan houd ik me vast aan dat recept.
Nieuwe poging nieuwe kansen. π
40% is toch max wat in destillatie pot gaat? volgens dit recept op plus minus 90% boem boem shake the room πΒ
ik hou wel van dit soort ambachtelijke recepten!
staat ook dat er 20 liter water moet bijgevoegd oor de distillatie .
maar er zijn diverse manieren van distillatie
Je kunt ook distillatie doen met een stoom pijp of de alcohol in een 2e ketel waarbij in eerste ketel water zit wat als hete damp door 2 evvat gaat en daarbij de alcohol mee neemt .
Er zijn ook distillatie met percolator methodes .
dus met de juiste ketel en methode geen boem .
staat ook dat er 20 liter water moet bijgevoegd oor de distillatie .
oeps oh ja lezen πΒ
En het eindproduct laten rijpen op hout of gewoon een heldere spirit houden?